Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν μετά της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού τα υπερφυή θαυμάσια της Θεομήτορος, της επονομαζομένης «Ζωοδόχου Πηγής», στην παρά το Κρυονέρι πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Κοσμοσώτειρας.
Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.
Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου, Ιερέων και Διακόνων.
Τους ιερούς ύμνους της ημέρας απέδωσε κατανυκτικά χορός Ιεροψαλτών υπό την χοραρχία του μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου κ. Νεκταρίου Κατσίρη.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην δύναμη της αδιάλειπτης προσευχής προς την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία έχει την δυνατότητα να ενεργεί θαυμάσια, όπως απέδειξε πλειστάκις στην Βασιλίδα των Πόλεων, διά της Πηγής αυτής.
Προ της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε λιτανεία των ιερών εικόνων της Αναστάσεως και της Ζωοδόχου Πηγής πέριξ του Καθολικού, χάριν ευλογίας.
Στον επίλογο της πανηγύρεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός της ανάβλυσης αγιάσματος στο Καθολικό της Μονής κατά την παραμονή των Θεοφανείων του έτους 1952, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό ένα ισχυρό παράδειγμα αυτού που ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλονίκης τόνισε στην ομιλία του: ότι η Παναγία μας είναι ολοζώντανη και όταν κάποιος με πίστη και επιμονή την επικαλείται, δύναται να κάνει τα αδύνατα δυνατά.
Κλείνοντας, εξέφρασε τις δέουσες ευχαριστίες και ευχήθηκε η Παναγία μας να σκεπάζει όλους μας.
Το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, αντιπροσωπείες εκ των Ιερών Μονών Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πάρνηθος, Παναχράντου Μεγάρων και Αγίου Στεφάνου Ηρακλείου, υπό τις Οσιώτατες Ηγούμενες Ξένη, Μαριάμ και Θεοκτίστη, αντιστοίχως.