Η εορτή των Εισοδίων στη I. Μονή Παναχράντου Μεγάρων

.

Τετάρτη04Δεκέμβριος2019

Η εορτή των Εισοδίων στη I. Μονή Παναχράντου Μεγάρων

   Με ολονύχτια αγρυπνία τιμήθηκε η εορτή των Εισοδίων της Παναγίας μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Παναχράντου στα Μέγαρα, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.

   Αν καταφέρουμε στη ζωή μας να έχουμε κέντρο τον Ιησού Χριστό, τότε με ευκολία θα καταφέρουμε να εισοδεύσουμε στη Χαρά του Παραδείσου, τόνισε μεταξύ άλλων ο Ποιμενάρχης μας.

Θ’ Κυριακή Λουκά και εορτασμός επί τη συμπληρώσει των πενήντα ετών από την ίδρυση του Ι.Η. Παναγίας Οδηγητρίας και Αγίου Νεκταρίου Αχαρνών

.

Κυριακή01Δεκέμβριος2019

Θ’ Κυριακή Λουκά και εορτασμός επί τη συμπληρώσει των πενήντα ετών από την ίδρυση του Ι.Η. Παναγίας Οδηγητρίας και Αγίου Νεκταρίου Αχαρνών

   Αρχιερατική Θεία λειτουργία τελέσθηκε σήμερα, Θ’ Κυριακή Λουκά, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου με συλλειτουργό τον Γέροντα, Αρχιμανδρίτη π. Παρθένιο στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Οδηγητρίας και Αγίου Νεκταρίου, επί τη συμπληρώσει των πενήντα ετών από την ίδρυσή του.

   Ο Επίσκοπός μας, στο κήρυγμά του, ερμήνευσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας. Η παραβολή του άφρονος πλούσιου, είπε, αναφέρεται στην απληστία και την πλεονεξία. Πρόκειται για μια λανθάνουσα κατάσταση της ψυχής και του πνεύματος του ανθρώπου που τον υποτιμά και τον υποβιβάζει σε πλάσμα «μικρό», αυτοκαταστροφικό και επικίνδυνο. Η ευτυχία και η ευημερία, είπε ο Σεβασμιώτατος, δεν διασφαλίζεται με τα πλούτη και με τα υλικά αγαθά. Δεν διασφαλίζεται με αυτά που εμείς θεωρούμε δικλείδες στη ζωή μας. Ο Σεβασμιώτατος διευκρίνισε ότι η εμμονή και το κυνήγι της υλικής ευημερίας, είτε πρόκειται για τεράστιες περιουσίες, είτε για μικρές, όταν γίνεται αυτοσκοπός, καθιστά τον άνθρωπο πλεονέκτη και άπληστο, αναφερόμενος στους κακούς διαχειριστές του πλούτου κι όχι γενικά στους έχοντες. Με την παραβολή του ο Κύριός μας, είπε, δεν καταδικάζει τον πλούτο, αλλά αυτόν που δεν τον μοιράζεται για κοινή ωφέλεια.

Η Εορτή του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

.

Παρασκευή29Νοέμβριος2019

Η Εορτή του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

   Η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου τιμήθηκε με Αρχιερατικές Ακολουθίες, εχθές και σήμερα, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ασπρόπυργο.

   Παραμονή της εορτής τελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.

   Ο Σεβασμιώτατος στο πλαίσιο της ομιλίας του, εξήρε στο πρόσωπο του Αποστόλου του Θεού, το φαινόμενο της ψυχικής και πνευματικής μεταμόρφωσης του ανθρώπου, όταν η Θεία Χάρις τον αγγίζει και τον ευεργετεί.

   Ο Επίσκοπός μας έδωσε τις Αρχιερατικές και πατρικές του ευχές στον εορτάζοντα εφημέριο του Ναού π. Ματθαίο Μαβίδη, αναγνωρίζοντας την αφοσίωση και τη θυσιαστική του διάθεση στη διακονία της Εκκλησίας μας. Αντιστοίχως, ευχήθηκε στην Πρεσβυτέρα Αναστασία, διαβεβαιώνοντας τους παριστάμενους πιστούς πως, τόσο η εργατικότητα και δοτικότητα του Λειτουργού του Θεού, όσο και η υπομονή, η συγκατάβαση και ενθάρρυνση της Πρεσβυτέρας στο έργο του Ιερέως συζύγου της, ανοίγουν τον δρόμο προς τον Παράδεισο.

Η μνήμη της Αγίας Nεομάρτυρος Αικατερίνης της εν Μάνδρα

.

Πέμπτη28Νοέμβριος2019

Η μνήμη της Αγίας Nεομάρτυρος Αικατερίνης της εν Μάνδρα

   Στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στη Μαγούλα τιμήθηκε από την τοπική μας Εκκλησία, σήμερα, πρώτη ημέρα της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων, η ιερά μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Αικατερίνης της εκ Μάνδρας Αττικής.

   Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθη προεξάρχοντως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, συμμετεχόντων δε, Πρεσβυτέρων και Διακόνου.

   Ο Σεβασμιιώατος, άμα το περας της Θείας Λειτουργίας, απευθυνόμενος στους παριστάμενους πιστούς έδωσε τις ευχές του για καλή Σαρακοστή, με την αξίωση η περίοδος της νηστείας των Χριστουγέννων να μας φέρει πραγματικά κοντά στη Γέννησή Του. Η μνήμη και μίμηση της τιμώμενης Αγίας Αικατερίνης, συμπλήρωσε, ως υπόδειγμα πίστεως, ομολογίας, σθένους και θυσίας, σήμερα, μας εισάγει ιδανικά στην κατάσταση της προσπάθειας για προσέγγιση της μεγάλης εορτής της Χριστιανοσύνης που αναμένεται.