Γ’ Κυριακή Λουκά στο Καθεδρικό

.

Κυριακή20Οκτώβριος2019

Γ’ Κυριακή Λουκά στο Καθεδρικό

   Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών λειτούργησε σήμερα, Γ ’Κυριακή Λουκά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

   Ο Κύριός μας ως Άρχων της ζωής έκανε τη μεγάλη ανατροπή για τα δεδομένα της ανθρωπότητας, όταν ανέστησε το νεκρό γιό της χήρας του χωριού Ναΐν καταργώντας το  θάνατο, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Ἔναρξις μαθημάτων Σχολῆς Κατηχητῶν

.

Σάββατο19Οκτώβριος2019

Ἔναρξις μαθημάτων Σχολῆς Κατηχητῶν

Τὴ προσεχή Δευτέρα 21 Ὀκτωβρίου 2019, στὶς 18:00 στὴν αἴθουσα τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης Ἁσπροπὐργου, θὰ γίνῃ ὁ Ἁγιασμὸς τῆς ἐνάρξεως τῆς Σχολῆς Κατηχητῶν (Β´κύκλος σπουδῶν).

Τὸ πλήρες πρόγραμμα των μαθημάτων βλ. εδώ

Με Διορθόδοξο Συλλείτουργο εορτάσθηκε ο Άγιος Κυπριανός στη Φυλή

.

Τρίτη15Οκτώβριος2019

Με Διορθόδοξο Συλλείτουργο εορτάσθηκε ο Άγιος Κυπριανός στη Φυλή

   Με Διορθόδοξο Συλλείτουργο τιμήθηκαν οι Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνα στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Μονή στη Φυλή Αττικής με προεξάρχοντα τον εορτάζοντα οικείο Ιεράρχη Σεβασμιώτατο Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανό. Στο Ιερό Συλλείτουργο έλαβαν μέρος Αρχιερείς από την Εκκλησία Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, οι Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, ο Ποιμενάρχης μας Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριος, Δημητριάδος κ. Φώτιος, Έτνα και Πόρτλαντ κ. Αυξέντιος, Μεθώνης κ. Αμβρόσιος και Γαρδικίου κ. Κλήμης. Από τις ομόδοξες Εκκλησίες Ρουμανίας συμμετείχαν οι Σουτσάβας κ. Σοφρώνιος, Μποτοσανίου κ. Ιωσήφ Γκαλατσίου κ. Διονύσιος, από την Εκκλησία της Βουλγαρίας ο Νικοπόλεως κ. Βίκτωρας κι από τη Ρωσική Εκκλησία της Διασποράς ο Βεσσαραβίας κ. Άνθιμος, καθώς και πλειάδα Ιερέων και Διακόνων.

   Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος μεταφέροντας στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τις εόρτιες ευχές του Αρχιεπισκόπου μας κ. Καλλινίκου.

   Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο εορτάζων Ποιμενάρχης κ. Κυπριανός ευχαρίστησε άπαντες για τη συμμετοχή τους στην ιερά πανήγυρη. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία, πέριξ της Μονής, των Αγίων λειψάνων και της Αγίας εικόνος των εορταζομένων Αγίων, με την ολοκλήρωση της οποίας ευλογήθηκαν οι άρτοι. Τέλος, η φιλόξενη αδελφότητα υπό τον Καθηγούμενο, Αρχιμανδρίτη Θεοδόσιο δεξιώθηκε στο αρχονταρίκι της Μονής τον ιερό κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες, τους τοπικούς άρχοντες, τον Δήμαρχο και λοιπούς εκπροσώπους της πολιτείας και εν συνεχεία παρετέθη μοναστηριακή τράπεζα.

Ο εορτασμός της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην Οινόη

.

Δευτέρα14Οκτώβριος2019

Ο εορτασμός της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην Οινόη

   Σε κλίμα κατάνυξης τιμήθηκε η εορτή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην ομώνυμη πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή στην Οινόη Αττικής χοροστατούντος στον Εσπερινό, στον Όρθρο και ιερουργούντος στη Θεία Λειτουργία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

   Ο Σεβασμιώτατος, αφηγήθηκε τα δύο θαυμαστά γεγονότα της σημερινής εορτής που πραγματοποιήθηκαν χάρη στη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου του Αγίου όρους και της Αγίας Σκέπης στο Ναό των Βλαχερνών της Κωνσταντινούπολης. Στην ομιλία του εστίασε στη δύναμη της προσευχής ενός εκάστου, λέγοντας πως όταν αυτή είναι “καρδιακή”, τότε σίγουρα η Παναγία ως μεγάλη μεσίτρια, πρέσβειρα και εγγυήτρια, μεταφέρει τις παρακλήσεις μας ενώπιον του Κυρίου. Στη προσευχή προς τη Κυρία Θεοτόκο να λέμε «Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε ενώπιον του Κυρίου να μας δίνει τη φώτιση, να λαμβάνουμε τις ορθές αποφάσεις σε καθετί το οποίο θέλουμε να πραγματοποιήσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπός μας.