Θεία Λειτουργία επί τη συμπληρώσει της εικοσαετούς Αρχιερατικής Διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, κ. Χρυσοστόμου

.

Παρασκευή16Αύγουστος2019

Θεία Λειτουργία επί τη συμπληρώσει της εικοσαετούς Αρχιερατικής Διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, κ. Χρυσοστόμου

20 xronia 

   Σε οικογενειακό κλίμα εορτάσθηκε η συμπλήρωση των είκοσι ετών από την εις Επίσκοπον Χειροτονία του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου με νυκτερινή Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε υπ' αυτού στην Ιερά Μονή Κοσμοσώτηρος Κρυονερίου.

   Κλήρος και λαός προσήλθαν στην Ιερά Μονή προκειμένου να ευχηθούν εκ του σύνεγγυς στον πνευματικό Πατέρα, τον τηρητή του λόγου του Απ. Παύλου περί των Ηγουμένων υμών «αὐτοὶ γὰρ ἀγρυπνοῦσιν ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ὑμῶν ὡς λόγον ἀποδώσοντες». Οι πιστοί στην κατανυκτική αυτή αγρυπνία είχαν παραλλήλως την ευλογία να προσκυνήσουν την δεξιά χείρα της προσφάτως εορταζομένης Αγίας Νεομάρτυρος Κασσάνδρας της Τραπεζουντίας.

   Στο λόγο που εκφώνησε ο Επίσκοπός μας, αρχικά μνημόνευσε ευγνωμόνως τον  Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας μας κυρό Χρυσόστομο, ο οποίος του μετέδωσε ωφέλιμες αρχές και αξίες και τον ανέδειξε στο υψηλό υπούργημα της Αρχιεροσύνης. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι, ως ευθύνη και όχι αξίωμα, η Αρχιεροσύνη απαιτεί την συνεχή επαγρύπνηση του Αρχιερέως σχετικά με την πνευματική κατάσταση του Σώματος της Εκκλησίας, σε σημείο που συχνά αδιαφορεί για τον εαυτό του για να καταφέρει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ποιμνίου. Ωστόσο, η σωτηρία της ατομικής ψυχής είναι το σπουδαιότερο ζήτημα, που φαντάζει ακατόρθωτο στα μάτια των ανθρώπων, αναλογιζομένου του βάρους των Αρχιερατικών υποχρεώσεων. «Τὰ ἀδύνατα ὅμως παρὰ ἀνθρώποις, δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν». Για τον λόγο αυτό, ο Επίσκοπός μας, αιτήθηκε τις προσευχές των πιστών για να κατορθώσει να ανταποκρίνεται με συνέπεια τόσο στα Αρχιερατικά καθήκοντα, όσο και στην προσωπική ένωση με τον Θεό, ενώ, κλείνοντας, εξέφρασε στο εκκλησίασμα τις ευχές του για πνευματική προκοπή και τέλος αγαθό.

Ανακομιδή Λειψάνου Αγ. Στεφάνου στην ομώνυμη Ι.Μ. Νέου Ηρακλείου

.

Πέμπτη15Αύγουστος2019

Ανακομιδή Λειψάνου Αγ. Στεφάνου στην ομώνυμη Ι.Μ. Νέου Ηρακλείου

   Στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου στο Νέο Ηράκλειο Αττικής τελέσθηκε ιερά αγρυπνία επί τη μνήμη της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Στεφάνου με Αρχιερατική χοροστασία στον Εσπερινό υπό του Ποιμενάρχου μας, κ. Χρυσοστόμου.

Η Πρόοδος του Τ. Σταυρού και η εορτή της Αγ. Κασσάνδρας στα Λεύκτρα Θηβών

.

Τετάρτη14Αύγουστος2019

Η Πρόοδος του Τ. Σταυρού και η εορτή της Αγ. Κασσάνδρας στα Λεύκτρα Θηβών

   Η Πρόοδος του Τιμίου Σταυρού και η μνήμη της Αγίας Κασσάνδρας της Τραπεζουντίας εορτάστηκε λαμπρά στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λεύκτρων Θηβών.

   Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος με συλλειτουργούς Κληρικούς της Μητροπόλεώς μας.

   Ευλογία αποτέλεσε η έκθεση προς προσκύνηση της χειρός της τιμωμένης Αγίας.

Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου μας στην Ι.Μ. Ταξιαρχών στα Αθίκια Κορινθίας

.

Κυριακή11Αύγουστος2019

Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου μας στην Ι.Μ. Ταξιαρχών στα Αθίκια Κορινθίας

   Σήμερα, Κυριακή Η' Ματθαίου και ημέρα μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου, τελέσθηκε εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών στα Αθίκια Κορινθίας λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη ευκαιρία των ονομαστηρίων του Μακαριωτάτου Προκαθημένου της Εκκλησίας μας, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου.

   Τον εορτάζοντα Αρχιεπίσκοπό μας πλαισίωσαν συλλειτουργούντες οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Γερόντιος, ο Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ο Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριος, ο Δημητριάδος κ. Φώτιος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μεθώνης κ. Αμβρόσιος και Γαρδικίου κ. Κλήμης.

   Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε υπό του Μακαριωτάτου η εις Διάκονον χειροτονία του Οσιωτάτου Μοναχού π. Δαμιανού, αδελφού της Μονής Αγίου Θεοδώρου Στουδίτου Αθικίων.

   Εόρτια ομιλία εκφώνησε ο Θεοφιλέστατος κ. Κλήμης εγκωμιάζοντας αφενός τον Πολύαθλο Άγιο Καλλίνικο και αφετέρου το πρόσωπο και το έργο του Μακαριωτάτου, ο οποίος -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- κοπιάζει ούτως ώστε κλήρος και λαός να βιώνουν τη Χάρη που παρέχει η μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

   Προ του «Δι' ευχών», ο εορτάζων Προκαθήμενός μας, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσοι προσήλθαν να του ευχηθούν εκ του σύννεγυς, ευχόμενος να λάβουν την εκ του Θεού ευλογία.

   Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας η φιλόξενη αδελφότητα της Μονής παρέθεσε τράπεζα για τους πανηγυριστές.