Σύναξη Ιερέων και Μοναζουσών

.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Σύναξη Ιερέων και Μοναζουσών

   Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, σύναξη Ιερέων και Μοναστικών αδελφοτήτων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου Αχαρνών. Η ενημερωτικού περιεχομένου σύναξη είχε θέμα τη νομική εκπροσώπηση της Εκκλησίας μας απέναντι στις κρατικές αρχές υπό τη μορφή του "Εκκλησιαστικού Νομικού Προσώπου". Κατά τη διάρκεια της συνάξεως τέθηκαν ενδιαφέροντα ερωτήματα και προβληματισμοί και δόθηκαν διαφωτιστικές απαντήσεις. Τόσο οι Κληρικοί όσο και οι Μοναχές, φεύγοντας εφοδιάστηκαν με σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό, καθώς και διάφορες πνευματικές εκδόσεις της Μητροπόλεώς μας.

Κυριακή ΙΓ’ Λουκά στους Αγίους Πάντες Θηβών

.

Κυριακή 09 Δεκεμβρίου 2018

Κυριακή ΙΓ’ Λουκά στους Αγίους Πάντες Θηβών

   Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Θηβών λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή ΙΓ’ Λουκά, ημέρα μνήμης του Αγίου Στυλιανού, όπου είχε την ευκαιρία και τη χαρά να ευχηθεί εκ του σύνεγγυς στον δραστήριο εφημέριο της ενορίας π. Στυλιανό Κομνηνό.

   Ο Επίσκοπός μας στην ομιλία του, ανεφέρθη στον πλούσιο νέο που δε κατάφερε να ενωθεί με το Θεό, τον οποίο και έβλεπε με τα ίδια του τα μάτια. Παρά την σεμνή προσέγγιση του νέου προς τον Ιησού και την ειλικρινή πνευματική του αναζήτηση, ο νέος δεν κατόρθωσε να λύσει τα δεσμά της τυραννίας του πλούτου και των χρημάτων, και ως απόλυτος τελικά δούλος της μεγάλης του περιουσίας, επέλεξε να υπηρετήσει αυτήν, την επίγεια, κενή και πρόσκαιρη, παρά να κατακτήσει την ουράνια, την ουσιαστική και αιώνια. Είναι θλιβερό για τον άνθρωπο, είπε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος, όταν η μεγάλη του περιουσία σε συνδυασμό με την απληστία του, τον καθιστά αδύναμο και σκλάβο, αντί για δυνατό και ελεύθερο.

Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στο Λουτουφί Βοιωτίας και στην Γκορυτσά Ασπροπύργου

.

Σάββατο 08 Δεκεμβρίου 2018

Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στο Λουτουφί Βοιωτίας και στην Γκορυτσά Ασπροπύργου

   Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου.

   Παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Λουτουφίου Βοιωτίας, όπου προΐσταται ο Γέροντας, Αρχιμανδρίτης π. Ευθήμιος.

   Με το πέρας του Εσπερινού ο Επίσκοπός μας εκφώνησε εόρτια ομιλία και ακολούθησε Λιτανεία της ευπρεπισμένης Εικόνος της Αγίας Αικατερίνης στον προαύλιο χώρο της Μονής, ενώ στη συνέχεια η φιλόξενη αδελφότητα παρέθεσε πλούσια τράπεζα για τους πανηγυριστές.

   Ανήμερα τελέσθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Γέροντος της Μονής, Αρχιμανδρίτου π. Ευθυμίου.

Η εορτή των Εισοδίων στην Ι. Μονή Παναχράντου Μεγάρων

.

Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018

Η εορτή των Εισοδίων στην Ι. Μονή Παναχράντου Μεγάρων

   Με μοναστηριακή τάξη και σε κλίμα κατανυκτικό τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων, όπου εορτάσθηκε και τιμήθηκε η μεγάλη εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, προοίμιο του Ευαγγελισμού και της Σαρκώσεως του Θεανθρώπου. 

   Στις Ιερές Ακολουθίες της Θεομητορικής εορτής, τον Εσπερινό και τον Όρθρο χοροστάτησε και ακολούθως προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο  Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.