2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή ΙΓ' Λουκά στον Ταξιάρχη Ασπροπύργου

Κυριακή12Δεκέμβριος2021

Κυριακή ΙΓ' Λουκά στον Ταξιάρχη Ασπροπύργου

    Στον Ιερό Ναό του Ταξιάρχη Μιχαήλ Ασπροπύργου τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή ΙΓ' Λουκά.
   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του πλούσιου ανδρός. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι όταν ο Χριστός είπε ότι απαραίτητο για την σωτηρία είναι η τήρηση των εντολών, εννοούσε ασφαλώς όλες τις εντολές, συμπεριλαμβανομένων της αγάπης στον Θεό και τον συνάνθρωπο. Ο πλούσιος της περικοπής τηρούσε μεν τις εντολές, αλλά όχι όλες. Την αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο την εξέφραζε τυπολατρικά και όχι ουσιαστικά. Για αυτό αισθανόταν κενό στη ψυχή του. Το κενό αυτό ο Χριστός του είπε ότι θα το κάλυπτε αν άφηνε όλα του τα πλούτη στους πτωχούς και Τον ακολουθούσε. Αυτό όμως δυσαρέστησε τον συνομιλητή του Κυρίου γιατί είχε πλούτη πολλά. Τα πολλά πλούτη όμως δεν είναι λόγος για να αισθανθεί κάποιος κενό στη ψυχή. Αυτό που μας εμποδίζει να προσεγγίσουμε τον Κύριο είναι το προσωπικό μας θέλημα. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να αποτινάξουμε και να ακολουθήσουμε με αυταπάρνηση τον Θεό, γνωρίζοντας ότι μας θέλει ολοκληρωτικά δικούς Του.

IMG 1664

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes