2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Χρυσοστόμου του Νέου Ομολογητού

Πέμπτη20Σεπτέμβριος2018

Η εορτή του Αγίου Χρυσοστόμου του Νέου Ομολογητού

             Με την δέουσα τιμή στη μνήμη και το έργο του εορτάστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αχαρνών, ο ομολογητής του πατρώου ημών εορτολογίου και  Ιεράρχης της Εκκλησίας μας, Άγιος Χρυσόστομος ο από Φλωρίνης, ο Νέος Ομολογητής.

            Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθη αφ' εσπέρας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού, με τη συμμετοχή πλειάδας Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεώς μας. Με την ολοκλήρωση της Αρχιερατικής Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Κυπριανός παρουσίασε ομιλία με θέμα την «Χριστιανική αγάπη».

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

            Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής και μνήμης του Αγίου Ιεράρχου, τελέστηκε στον Καθεδρικό,  Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Καλλίνικου. Στο Ιερό Συλλείτουργο συμμετείχαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μεθώνης κ. Αμβρόσιος και Γαρδικίου κ. Κλήμης ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και κήρυξε το Θείο Λόγο, καθώς και Ιερείς και Διάκονοι της Εκκλησίας μας. Το θέμα του Θείου κηρύγματος ήταν η σκιαγράφηση και η ανάδειξη ιδιαίτερων σημείων της Αγίας προσωπικότητος του Θείου Ιεράρχου. Ευλογία και χάρη για τους προσελθόντας πιστούς και συμμετέχοντες στη Θεία λατρεία, αποτέλεσε η ευκαιρία της προσκυνήσεως της Αγίας κάρας του Ομολογητού, Αγίου Χρυσοστόμου του Νέου.

             Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κληρικοί και λαϊκοί μετέβησαν στη Γυναικεία Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους Θρακομακεδόνες, εκεί οπού φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα και βέβαια βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Η φιλόξενη αδελφότητα της Μονής υπό της Ηγουμένης αυτής Ξένης μοναχής, στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης του Αγίου, παρέθεσε τράπεζα σε όλους τους προσκυνητές.

            Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα καθ’ όλη τη διάρκεια της τελέσεως των Αρχιερατικών Ακολουθιών τόσο του Εσπερινού, όσο και στη Θεία Λειτουργία.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes