Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής στη Σάμο

.

Τετάρτη02Μαϊος2018

Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής στη Σάμο

                      Με κατάνυξη τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες Εσπερινού, Όρθρου καί Θείας Λειτουργίας της Μεσοπεντηκοστής και του Αγίου νεομάρτυρος, Αγαθαγγέλου του Εσφιγμενίτου, στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Μαραθόκαμπο Σάμου χοροστατούντος και ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

            Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Αρχιμανδρίτη, π. Αγαθάγγελο για την ονομαστική του εορτή, με την ιδιαίτερη ευχή να πολλαπλασιαστεί το ποίμνιο της Εκκλησίας μας. Αξίζει να σημειωθεί για τον εν λόγω Αρχιμανδρίτη ότι, με τη Χάρη του Κυρίου μας, επί των ημερών του ανασυγκροτήθηκε η κοινότητα των Ορθοδόξων του παλαιού ημερολογίου στο νησί της Σάμου. Ο ίδιος δε, συνεχίζει να διακονεί με απόλυτη αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια στον αμπελώνα του Κυρίου μας.

            Ξεχωριστή χαρά για το Σαμιακό ποίμνιο αποτέλεσε η χειροθεσία σε Αναγνώστη του εκλεκτού μέλους της ενορίας Αγίων Αναργύρων Καρλοβασίου Σάμου, κ. Ευάγγελου Πορώνη, ο οποίος έλαβε τις Αρχιερατικές ευχές από τον Επίσκοπό μας να διακονήσει με ταπείνωση και ήθος το αναλόγιο της Εκκλησίας μας.

1Y

2Y

3H

4Y

5Y

6Y

7Y

8FG

10F

9H

11H

12J