2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

ΣΤ’ κατανυκτικός Εσπερινός στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Οδηγήτριας Αχαρνών

Κυριακή25Μάρτιος2018

ΣΤ’ κατανυκτικός Εσπερινός στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Οδηγήτριας Αχαρνών

                     Στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Οδηγήτριας Αχαρνών τελέσθηκε απόψε, το απόγευμα, ο ΣΤ’ κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου μας, πλαισιωμένου από κληρικούς της Μητροπόλεώς μας.
            Στην ομιλία του ο Επίσκοπός μας εστίασε στο μέγεθος της μετανοίας που επέδειξε η σημερινή τιμώμενη Αγία Μαρία η Αιγυπτία. Επρόκειτο για μια γυναίκα γαλουχημένη στην αμαρτία, ήδη από μικρή ηλικία, η οποία ενέδιδε στις σαρκικές επιθυμίες δίχως ενδοιασμό.
            Ο Κύριός μας όμως, ο οποίος "πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι", βοήθησε την αμαρτωλή αυτή ψυχή να εγκαταλείψει τη μάταιη και βλαπτική ζωή της ακολασίας. Η Μαρία, δέχθηκε το προσωπικό μήνυμα του Χριστού στην ψυχή της και αφού μετανόησε καρδιακά, αξιώθηκε δια της ασκήσεως να αναδειχθεί σε ένα σπάνιο πρότυπο προσωπικής μεταμορφώσεως.
            Ο Χριστός, με το παράδειγμα της Οσίας Μαρίας, έχει σκοπό να δείξει στον καθένα μας ότι η χαρά του Παραδείσου είναι ανοιχτή σε αυτούς που με όλη τους την ψυχή τον επιποθούν και επιδεικνύουν ειλικρινή μετάνοια με συντριβή καρδιάς. Επίσης, ο Κύριός μας, μας διδάσκει ότι ως Χριστιανοί έχουμε καθήκον να μεταδίδουμε τον χρηστό λόγο στον αδελφό μας, που με οιονδήποτε τρόπο δέχεται πόλεμο εκ του πονηρού και να μην κατακρίνουμε, καθώς δεν δυνάμεθα να γνωρίζουμε την ψυχική κατάστασή του. 
            Τέλος, ο Επίσκοπός μας εξέφρασε ευχές στους παρευρισκόμενους πιστούς για Καλό Πάσχα. 

1uj

2uj

3moi

4io

5um

6u

7omi

8dgf

9dg

10dfg

11uoi

14io

13io

15io

16io

17rg

18eg

19uj

20dg

21inu

22ui

23iu

24dg

25iu

26fgh

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes