2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Τετάρτη12Ιούλιος2017

Η Εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

      Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάστηκαν από την Εκκλησία μας οι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος στην Αθήνα και στα Λεύκτρα Βοιωτίας.
      Αρχιερατικός Εσπερινός πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Δάφνης Αθηνών, στον οποίο χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Καλλίνικος.  Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας έλαβε μέρος στη λαμπρή λιτανευτική πομπή της Αγίας Εικόνος των Αποστόλων που ακολούθησε τον Εσπερινό. Στη λιτανεία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Δημητριάδος κ. Φωτίου, Ιερέων και Διακόνων της Εκκλησίας μας, καθώς και νέων ενδεδυμένων με ελληνικές παραδοσιακές στολές. Την πομπή συνόδευαν ο  Δήμαρχος Δάφνης και Υμηττού, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Δάφνης - Υμηττού. 
       Με το πέρας της λιτανείας ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Στυλιανός Τομαής ευχαρίστησε όλους, όσοι συνέβαλαν για την αρτιότητα της εορτής.

1JUHGIU

2JFXGIU

3IUFGUI

5UIDSG

6IUDFGHIU

7JGHIIUI

8DFHIHI

9DTHHDT

10DFBDB

11IGRUIN

12IUSFGIU

13IUXFIU

       Ανήμερα της εορτής ο Ποιμενάρχης μας τίμησε τους Πρωτοκορυφαίους στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό στα Λεύκτρα Βοιωτίας, οπού τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

14ifgiuiu

15uifgiu

16uihniu

17dfhhdghdg

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes