2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Εσπερινή ομιλία του Σεβασμιωτάτου με θέμα το επίμαχο νομοσχέδιο στη Σουμελά Ασπροπύργου

Παρασκευή09Φεβρουάριος2024

Εσπερινή ομιλία του Σεβασμιωτάτου με θέμα το επίμαχο νομοσχέδιο στη Σουμελά Ασπροπύργου

   Ομιλία σε σχέση με το πολυτάραχο επίκαιρο ζήτημα του προς ψήφιση γνωστού νομοσχεδίου πραγματοποίησε εν μέσω πλήθους κόσμου απόψε το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου. 

   Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για τον τιμώμενο Άγιο της ημέρας, τον Μέγιστο εν Ιεράρχαις Ιωάννη, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, τον Χρυσόστομο, του οποίου σήμερα η Εκκλησία μας τίμησε την μνήμη της ανακομιδής του σεπτού του Λειψάνου από τα Κόμανα του Πόντου στην Βασιλεύουσα. Ο Ιερός Χρυσόστομος υπήρξε ο πλέον πολυγραφότατος των Αγίων Πατέρων, απαράμιλλος ρήτορας, του οποίου οι λόγοι τόσο σαγήνεψαν τους Χριστιανούς, ώστε του απέδωσαν ήδη εν ζωή το προσωνύμιο «Χρυσόστομος». Μέσα στους λόγους του, ο Άγιος Ιωάννης αφιέρωσε πολλές σελίδες στα ζητήματα της οικογένειας και της ορθής ανατροφής των παιδιών, αν και ο ίδιος δεν ήταν έγγαμος, αλλά αφενός ήταν φωτισμένος από τον Κύριό μας, αφετέρου είχε βιώσει την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση την οποία του προσέφερε η μητέρα του, Αγία Ανθούσα. 

   Αξίζει να ανατρέξει κανείς στους περί οικογένειας λόγους του Χρυσοστόμου, δεδομένου ότι θα βρει συμβουλές ασύγκριτης ωφέλειας. Άλλωστε, η οικογένεια είναι το θέμα των ημερών, ο ιερός θεσμός ο οποίος βάλλεται από τους ιθύνοντες, για αυτό και έχουν καθήκον ιδίως οι οικογενειάρχες να προστρέχουν στους λόγους του, ώστε να αντλούν οδηγίες για να ασφαλίσουν τις δικές τους οικογένειες. 

   Σε άλλο σημείο, ο Επίσκοπός μας ανέφερε ότι εφόσον το νομοσχέδιο είναι αντίθετο με τον νόμο του Θεού και κατά κάποιον τρόπο προκαλεί τον Θεό, τα αποτελέσματα διαφαίνονται δυσοίωνα και μάλλον θα φέρουν μπροστά μας ξανά σκηνές όπως εκείνες της θεσσαλικής πλημμύρας, η οποία δυστυχώς δεν κατάφερε έστω να διεγείρει πνευματικά εκείνους που όντες σε απόσταση από τη θεωρία του Θεού έχουν καταντήσει κτηνώδεις ή δαιμωνιώδεις.

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία της προσευχής, η οποία για εμάς τους Χριστιανούς αποτελεί την μέγιστη αντίδραση ενάντια σε κάθε απειλή, και ανήγγειλε την τέλεση δύο Αγρυπνιών στον Ι.Π.Ν. Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου κατά την ερχόμενη εβδομάδα, Κυριακή προς Δευτέρα στην μνήμη των Τριών Ιεραρχών και Τετάρτη προς Πέμπτη, στην εορτή της Υπαπαντής, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά την εορτή της μητέρας και η πολιτεία θα επιχειρήσει να καταργήσει την μητρότητα με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Προέτρεψε τους πιστούς να ενώσουν τις προσευχές τους τις δύο εκείνες ημέρες, ώστε ο Θεός να μας σπλαχνισθεί και να τα φέρει όλα κατ΄ ευχήν, αλλάζοντας τα σχέδια των χοϊκών ανθρώπων.

IMG 8597

IMG 7255

IMG 2321

IMG 7254

IMG 7256

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes