2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Αγίων Πατέρων της Δ' Οικουμενικής Συνόδου και μνήμη Αγίας Μαρίνης στην Κερατέα

Κυριακή30Ιούλιος2023

Κυριακή Αγίων Πατέρων της Δ' Οικουμενικής Συνόδου και μνήμη Αγίας Μαρίνης στην Κερατέα

  G MAR 2 1 of 8

    Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Πατέρων της Δ' Οικουμενικής Συνόδου και της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην ομώνυμη Ιερά Μονή Κερατέας.

AGIA MARINA 1 3 of 10

AGIA MARINA 1 2 of 10

    Αφ' εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός και ανήμερα ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

Από τον Εσπερινό

AGIA MARINA 1 5 of 10

AGIA MARINA 1 1 of 10

AGIA MARINA 1 4 of 10

AGIA MARINA 1 6 of 10

AGIA MARINA 1 7 of 10

AGIA MARINA 1 8 of 10

AGIA MARINA 1 9 of 10

 Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία 

G MAR 2 2 of 8

G MAR 2 3 of 8

G MAR 2 4 of 8

G MAR 2 5 of 8

G MAR 2 6 of 8

G MAR 2 7 of 8

  Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος, αφού έκανε αναφορά στην περιπέτεια των πυρκαγιών, η οποία όπως κάθε Καλοκαίρι έτσι και φέτος, ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί την πατρίδα μας εξαιτίας των αμαρτιών μας, τόνισε ότι άλλοι, εκείνοι που δεν έχουν επικοινωνία με το γλυκύτατο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, υπάρχουν για να κάνουν κακό με την ασυνειδησία και ανευθυνότητά τους, όπως οι εμπρηστές, και άλλοι, όσοι ζουν, υπάρχουν και αναπνέουν για να αρέσουν στον Χριστό, υπάρχουν για να προσφέρουν στην κοινωνία μόνο Φως, Ελπίδα και Χαρά. Τέτοια φωτεινή ύπαρξη ήταν η Αγία Μαρίνα και με το φως της νικούσε το σκοτάδι. Διασφάλισε το φως με την αγνότητα και την παρθενία της και έλαβε δύναμη από τον Θεό να συντρίψει και ταπεινώσει τον πειρασμό.
   Επίσης, ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για τους Αγίους Πατέρες και ιδιαίτερα για το ότι αγωνίσθηκαν να φυλάξουν ακέραια τα δόγματα της Εκκλησίας, βαδίζοντας πάντα στην μεσαία και βασιλική οδό της διάκρισης. Ούτε έκαναν εκπτώσεις στα της πίστεως, ούτε ήταν φανατικοί. Στο πνεύμα της αγάπης εκινούντο και μόνο φως σκόρπιζαν στους ανθρώπους.
   Το ίδιο και η Αγία Μεγαλομάρτυς Μαρίνα. Αν και μόλις 15 ετών, δεν επεδίωξε την άνεσή της μέσα από την διπλωματική αντιμετώπιση των ειδωλολατρών, αλλά προτίμησε να εφαρμόσει την ακρίβεια του Ευαγγελίου του Χριστού, για τον Οποίο τελικά θυσίασε τη ζωή της, εξασφαλίζοντας τον στέφανο της αφθαρσίας.
   Κλείνοντας, ευχήθηκε με τις πρεσβείες των τιμωμένων Αγίων να γίνουμε φως για τον κόσμο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί υπέρ αναπαύσεως του προ έτους κοιμηθέντος, μακαριστού π. Γρηγορίου Ταυλαρίου, ο οποίος προΐστατο της Μονής και με ιδιαίτερη αγάπη τιμούσε την Αγία Μαρίνα.
 

G MAR 2 8 of 8

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes