2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ανακοίνωση για την Xριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητροπόλεώς μας

Κυριακή25Δεκέμβριος2022

Ανακοίνωση για την Xριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητροπόλεώς μας

    Η Ιερά Μητρόπολις Αττικής και Βοιωτίας σας προσκαλεί στην καθιερωμένη Εορταστική Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση αυτής με τίτλο «ΚΛΗΡΟΔΟΤΡΙΑ, η Γέννηση» που θα λάβει χώρα την Δευτέρα, 2 Ἰανουαρίου 2023 στις 18:00, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Ασπροπύργου «Γαλαξίας», στην οδό Μιαούλη 6. 
   Αφήγηση, απαγγελία, και δράμα, ποίηση, ιστορία και πραγματικές μαρτυρίες, άσματα, μουσική, βίντεο και εικόνες θα μας ταξιδέψουν στις τελευταίες στιγμές της δεύτερης και ολοκληρωτικής αλώσεως της Πόλης, στα χρόνια της σκλαβιάς και της πνευματικής προετοιμασίας της Αναστάσεως του Γένους, καθώς και σε μετα-επαναστατικά συμβολικά γεγονότα του 1822, 200 χρόνια από σήμερα.           
   Η θυσία, τα Χριστούγεννα του 1822 στο Μεσολόγγι, μας συνδέει με το μέγα εορταστικό γεγονός της Γεννήσεως του Κυρίου. Δύο αιώνες πριν, η σφαγή της Χίου, μας θυμίζει την πρώτη πράξη Γενοκτονίας ελληνικού πληθυσμού, μέσω της οποίας καταλήγουμε, με αφορμή το κλείσιμο του επετειακού έτους 2022, στην τελική Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, το 1922. 
   Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Μεικτή Χορωδία «Υμνωδοί» και η Ομάδα δράματος, αφήγησης και απαγγελίας «Λυδία» της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, καθώς και οι μικροί καλαντιστές από τα Κατηχητικά Σχολεία.

    Ενταγμένη η παρουσίαση της ιστορίας μας στο πλαίσιο της δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων, στέλνει το μήνυμα τῆς Γέννησης, της Προσδοκίας της Αναστάσεως, η οποία με την σειρά της γέννησε την πολυσήμαντη «ΚΛΗΡΟΔΟΤΡΙΑ» Επανάσταση του φιλοχρίστου Γένους μας.

AFISA

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes