2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή των Ταξιαρχών στα Νένητα και στις Αχαρνές

Δευτέρα21Νοέμβριος2022

Η εορτή των Ταξιαρχών στα Νένητα και στις Αχαρνές

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η σύναξη των Επουρανίων Ασωμάτων Δυνάμεων στη Χίο και στις Αχαρνές.

   Επίκεντρο του εορτασμού για το νησί της Χίου, το Μοναστήρι του Ταξιάρχη στο χωριό των Νενήτων. 
   Το βράδυ της Κυριακής εν μέσω πλήθους ευλαβών Χιωτών τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. 
   Στην ομιλία του ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στον προορισμό του Χριστιανού, ο οποίος δεν είναι άλλος από την Κάθαρση, τον Φωτισμό και την Θέωση της ψυχής. Πολλοί ονομάζονται Χριστιανοί, αλλά λίγοι κατανοούν και γνωρίζουν ότι η χριστιανική βιοτή είναι ένας αγώνας, ένας πόλεμος και μάλιστα αόρατος, όπως αποκαλείται από τους πατέρες. Σε αυτόν τον διαρκή αόρατο πόλεμο, ο μισόκαλος της ψυχής προσπαθεί διαρκώς να μας οδηγήσει στην απώλεια και στο σκοτάδι της κολάσεως. Απεναντίας, οι Άγιοι Άγγελοι, οι φύλακες της ψυχής των βαπτισμένων Χριστιανών, βρίσκονται ως συμπαραστάτες και βοηθούν τον Χριστιανό να οδηγηθεί στο Φώς και στη Θέωση, όταν ο Χριστιανός από την καρδιά του λέει στον Θεό: «Κύριε ελέησον». Σημαντική αρχή στον αγώνα ένωσης με τον Θεό είναι τα λόγια του ανδρός εκείνου, ο οποίος στις ημέρες του έχτισε ορφανοτροφεία, γηροκομεία και άλλα ευαγή ιδρύματα, του Αγίου Βασιλείου: «παιδιά μου, να είστε σαν τη μέλισσα». Η μέλισσα, βγαίνοντας από την κυψέλη για να συλλέξει την γύρη, αν αντιληφθεί με τις κεραίες της δυσωδία και ακαθαρσία, φεύγει μακριά και πηγαίνει μόνο στα ευωδιαστά άνθη, με αποτέλεσμα το σπίτι της να είναι αγνό κερί και να παράγει το αγνό μέλι. Σε αντίθεση με την μέλισσα, η σφήκα κάθεται και στα άνθη αλλά και στις ακαθαρσίες, με αποτέλεσμα το σπίτι της να αναβλύζει δυσωδία.
   Κλείνοντας, ευχήθηκε ο Ταξιάρχης και οι Επουράνιες Δυνάμεις να σκεπάζουν υπό τις πτέρυγές τους το νησί της Χίου, την Πατρίδα μας και τις ψυχές μας.
   Ακολούθησε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

IMG 0878

IMG 0877

IMG 0876

IMG 3659

IMG 3664 1

IMG 3674

IMG 3689

IMG 3692

IMG 3693

IMG 3694

   Παράλληλα, νυκτερινή ακολουθία τελέσθηκε και στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών. Στον Μέγα Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριος και στο επακολουθήσαν Ιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο εορτάζων Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας, π. Μιχαήλ.IMG 0860

IMG 0862

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes