2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου του νέου Ομολογητού

Τρίτη20Σεπτέμβριος2022

Η μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου του νέου Ομολογητού

     Καθηκόντως τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου πρώην Φλωρίνης, του Ομολογητού Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας μας ο οποίος με το ψυχικό του σθένος, με την συνειδητή θυσία του, με την άδολη και ανιδιοτελή αγάπη του για το συμφέρον της του Χριστού Εκκλησίας, ηγήθηκε του κινήματος της ευσεβείας υπέρ της διατήρησης του πατρίου εορτολογίου.

Screenshot 2022 09 20 at 1.12.00 PM

   Αφ΄ εσπέρας τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγιορειτών Πατέρων της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πάρνηθος, όπου και ο τάφος και τα τίμια Λείψανα του ήρωος Ιεράρχου.

IMG 0094

IMG 0093

IMG 0151

IMG 0071

IMG 0089

    Ανήμερα, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν, προεξάρχοντος του Σεπτού Μητροπολίτου μας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών. Εκεί η Οσιωτάτη Καθηγουμένη της Μονής Κοιμήσεως, Γερόντισσα Ξένη, μετέφερε την Κάρα του Αγίου μας προς ευλογία των πιστών. Παρέστη, επίσης, η Οσιωτάτη Καθηγουμένη της Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως, Γερόντισσα Παϊσία.

IMG 0100

IMG 0098

IMG 0106

IMG 0099

IMG 0118

IMG 0119

    Στις ομιλίες του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στο μειλίχιο και το πράον του χαρακτήρα του «Αγίου Προέδρου», όπως τον αποκαλούσαν οι ευσεβείς Χριστιανοί. Χάρη σε αυτά τα δύο γνωρίσματά του κατάφερε να σαγηνέψει και να μεταδώσει Φως Χριστού σε όσους τον πλησίαζαν, καθώς επίσης και να «ακινητοποιήσει» τους υπεναντίους. Έδινε ο Άγιος μεγάλη βαρύτητα στο ορθό βίωμα του Κληρικού.

   Επίσης, ο Επίσκοπός μας μίλησε για την εκκλησιαστική και εθνική δράση του Αγίου Χρυσοστόμου, αναφέροντας την φοίτησή του στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την υπηρεσία και αφοσίωσή του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την δράση του ως Μητροπολίτου Πελαγονίας, τις τρεις εξορίες του και τον αγώνα του για την διατήρηση της γραμμής της Εκκλησίας παρά τις πολλές αντιξοότητες εκείνης της εποχής και το προχωρημένο της ηλικίας του. Ο ιερός Πατέρας της Εκκλησίας, ως κέντρο της αποστολής του είχε την αγάπη και την ανιδιοτέλεια όπως πολλοί από τους ιδεολόγους εκείνους, τους πραγματικά αγωνιστές Κληρικούς που στήριξαν την Εκκλησία μας και δεν δίσταζαν να περπατούν πολλά χιλιόμετρα για να τελέσουν τα ιερατικά τους καθήκοντα, σε αντίθεση με ορισμένους σύγχρονους κληρικούς οι οποίοι παρά τα εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα της προσωπικής μας εξυπηρέτησης, διακονούν την Εκκλησία με βάση το ίδιο θέλημα. 

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Άγιος Χρυσόστομος να πρεσβεύει προς όφελος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και θεραπεία κάθε πληγής.

   Ακολούθως, Κληρικοί και λαϊκοί μετέβησαν στην Ιερά Μονή της Πάρνηθος όπου η αδελφότητα παρέθεσε τράπεζα.

IMG 0136

IMG 0142

IMG 0145

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes