2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η μνήμη του τιμίου Προδρόμου στο Λουτουφί Βοιωτίας και στην Αυλίδα

Κυριακή11Σεπτέμβριος2022

Η μνήμη του τιμίου Προδρόμου στο Λουτουφί Βοιωτίας και στην Αυλίδα

     Η μνήμη της αποτομής της κεφαλής του τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου τιμήθηκε ιδιαιτέρως στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Λουτουφί Βοιωτίας και στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στο Βαθύ Αυλίδος.

IMG 1986

   Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ναό του Λουτουφίου, όπου πραγματοποιήθηκε και λιτανεία της ιεράς Εικόνος. Την αρτιότητα της κατανυκτικής τελετής επιμελήθηκε ο δημιουργικός εφημέριος, πανοσιώτατος π. Μιχαήλ μετά των εκλεκτών επιτρόπων του ιστορικού Ναού.

IMG 1819

IMG 3003

IMG 3013

IMG 3016

IMG 3019

IMG 3025

    Ανήμερα, την Κυριακή, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ησυχαστήριο του Προδρόμου Αυλίδος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου.

IMG 3033

IMG 3059

    Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στον έλεγχο ως μέσο διαπαιδαγώγησης και διόρθωσης της λανθασμένης συμπεριφοράς. Ακριβώς έτσι τον χρησιμοποίησε ο τίμιος Πρόδρομος έναντι του Ηρώδη και ο Κύριός μας έναντι των υποκριτών Γραμματέων και Φαρισαίων, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι παρέμειναν αδιόρθωτοι λόγω της πνευματικής τους τύφλωσης. Ο δίκαιος έλεγος, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, αποτελεί μεγάλη ευλογία διότι δίνει δυνατότητα στον άνθρωπο να βελτιώνεται διαρκώς μέχρι να φθάσει στην ποθητή Θέωση. Κλείνοντας, ευχήθηκε οι πρεσβείες του Βαπτιστού του Κυρίου μας να συνοδεύουν τον καθένα μας.

IMG 3065

      Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα αυτή σε όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεώς μας αναγνώσθηκε από τους Ιερείς το μήνυμα (βλ.ΕΔΩ) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας προς τους μαθητές για την νέα σχολική χρονιά, συνοδευόμενο από ειδική προς τούτο ευχή.

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes