2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή της Μεταμορφώσεως στην Μονή Βαρνάβα

Παρασκευή19Αύγουστος2022

Η εορτή της Μεταμορφώσεως στην Μονή Βαρνάβα

   Το Θαβώριο Φως της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος επεσκίασε τις ψυχές των Ορθοδόξων Χριστιανών μέσα από την ανάμνηση του θαυμαστού γεγονότος. Επίκεντρο της πανηγύρεως, η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Βαρνάβα Αττικής, όπου προΐσταται η Οσιωτάτη Χριστονύμφη Μοναχή. 

   Εκεί, αφ’ εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος και ιερουργούντος αντιστοίχως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. 

   Προ της απολύσεως της κατά την κύρια ημέρα Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν, σύμφωνα με την παράδοση, οι καρποί της αμπέλου. 

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος διηγήθηκε τα περί της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού ενώπιον των τριών εκλεκτών Μαθητών Πέτρου, Ιακώβου και Ιωάννου, παρόντων των Αγίων Προφητών Μωϋσέως και Ηλίου. Ο Χριστός δεν διάλεξε ποτέ κανέναν ευσεβιστή Φαρισαίο ή Γραμματέα για να του δείξει την δόξα της Θεότητός Του. Αντιθέτως, την ύψιστη αυτή εμπειρία αξίωσε να βιώσουν άνθρωποι με αγνή καρδιά, οι τρεις από τους Δώδεκα που είχαν ωριμάσει πνευματικά περισσότερο από τους υπολοίπους. Αυτό που έζησαν οι Άγιοι Απόστολοι, την εμπειρία της Θεώσεως, είναι ανάγκη, πριν κλείσουμε αιωνίως τα μάτια μας, να αξιωθούμε να βιώσουμε κι εμείς. Για να γίνει αυτό, προηγούνται δύο βήματα. Το πρώτο είναι το στάδιο της Καθάρσεως, ο αγώνας να καθαρισθούμε εκτός των άλλων και από αυτόν ακόμη τον παραμικρό κακό λογισμό, και το δεύτερο είναι η κατάσταση του Φωτισμού του νου, δηλαδή η αδιάλειπτη επικοινωνία με τον Τριαδικό Θεό.

   Κλείνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να επιτύχουμε κι εμείς την προσωπική μας Μεταμόρφωση και από το σκοτάδι να ζούμε στο Φως του Χριστού.  

IMG 2740

 Από τον Εσπερινό

IMG 275TT35

 Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία 

IMG 2750

IMG 2753

IMG 2754

   Ακολούθως, τελέσθηκε Τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού Μητροπολίτου Ευρίπου και Ευβοίας κυρού Παϊσίου, του και κτίτορος της Ιεράς Μονής.IMG 2763

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes