2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή ΙΕ΄ Λουκά στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

Κυριακή06Φεβρουάριος2022

Κυριακή ΙΕ΄ Λουκά στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

   Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή ΙΕ’ Λουκά.
   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, το οποίο αφηγείται την μεταστροφή του αρχιτελώνη Ζακχαίου. Οι τελώνες εκείνη την εποχή θεωρούνταν εκμεταλλευτές των ανθρώπων. Ήταν βυθισμένοι στο σκοτάδι της αμαρτίας. Ο Ζακχαίος μάλιστα, δεν ήταν απλά τελώνης, αλλά αρχιτελώνης. Ήταν άνθρωπος υπερήφανος, αλαζόνας και αναίσχυντος στο να καταχράται τις περιουσίες των συνανθρώπων του. Παρ’ όλα τα κακά, ωστόσο, ήταν κατά βάθος άνθρωπος δεκτικός. Μαθαίνοντας, λοιπόν, ότι ο Ιησούς από την Ναζαρέτ κηρύττει ότι ήλθε η Βασιλεία των Ουρανών, θέλησε να Τον δει καθώς θα περνούσε από την περιοχή του, την Ιεριχώ. Λόγω του πλήθους και του μικρού του αναστήματος, ανέβηκε σε συκομουριά για να καταφέρει να Τον δει. Εκείνη την ώρα, ο Χριστός πέρασε δίπλα από την συκομουριά, στάθηκε και του είπε να κατεβεί γρήγορα, διότι επρόκειτο να τον επισκεφτεί στην οικία του. Ο Ζακχαίος, ο άλλοτε απείθαρχος αμαρτωλός, υπάκουσε αμέσως στο πρόσταγμα του Χριστού και κατέβηκε, Τον υποδέχθηκε στο σπίτι του και βεβαίωσε ότι θα μοιράσει τα υπάρχοντα του στους πτωχούς και θα αποζημιώσει τετραπλάσια εκείνους που είχε αδικήσει. Ο Χριστός με την φράση «Ζακχαῖε, σπεύσας κατάβηθι», στην ουσία προέτρεψε τον Ζακχαίο να προσγειωθεί, να συνειδητοποιήσει την αμαρτωλότητα του και να ταπεινωθεί, φεύγοντας από το ύψος του εγωισμού. Κατεβαίνοντας ο Ζακχαίος με προθυμία, και απαρνούμενος την προηγούμενη αλαζονεία του, αξιώθηκε να δεχθεί την λύτρωση στη ζωή του και στο σπιτικό του. Αυτό έχουμε καθήκον να κάνουμε ως Χριστιανοί. Θέλουμε Χριστό; Ας κατέβουμε γρήγορα από τον μάταιο εγωισμό μας, δίχως να περιμένουμε τον Κύριο να καλέσει και εμάς με το όνομα μας, όπως τον Ζακχαίο. Ο Χριστός μας έπλασε ελεύθερους, μας έδωσε ένα υπόδειγμα ζωής και μας αφήνει να κάνουμε την επιλογή μας. Όσοι Τον ακολούθησαν, γνώρισαν την ευτυχία.

viber image 2022 02 06 11 55 05 488

viber image 2022 02 06 11 53 47 803

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes