2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ύμνοι των Χριστουγέννων από την μεικτή χορωδία της Μητροπόλεως μας στον Καθεδρικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή02Ιανουάριος2022

Ύμνοι των Χριστουγέννων από την μεικτή χορωδία της Μητροπόλεως μας στον Καθεδρικό (ΒΙΝΤΕΟ)

DSC 4655

   Κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή προ Χριστουγέννων, υμνολογική σύναξη εν όψει της επερχομένης μητροπολιτικής εορτής της Γεννήσεως του Χριστού μας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών.

Για το βίντεο δείτε εδώ

DSC 4581

DSC 4600

DSC 4602

    Τους εξαίσιους ύμνους, οι οποίοι μας εισήγαγαν στο πνεύμα της μεγάλης εορτής, απέδωσε η μεικτή χορωδία της Μητροπόλεως μας «οι Υμνωδοί», υπό την χοραρχία του μουσικοδιδασκάλου κ. Ιωάννου Κιαχόπουλου. Την δε παρουσίαση, ανέλαβε ο Ιεροδιάκονος π. Χρυσόστομος.

   Στην όμορφη αυτή συνάντηση μεταξύ άλλων προσήλθαν Κληρικοί και Μοναχές της Μητροπόλεως μας.  Με το πέρας του μουσικού οδοιπορικού που θέρμανε τις ψυχές των προσελθόντων, ο παρουσιαστής εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο και εκφράζοντας την ελπίδα ότι η σύναξη αυτή θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο με τις μέχρι προ δύο ετών όμορφες στιγμές που μας χάριζε η χορωδία μας, κάλεσε τον Σεβασμιώτατο στο βήμα για να απευθύνει πατρικούς λόγους και να μεταφέρει την αρχιερατική του ευλογία.

DSC 4603

DSC 4606

DSC 4615

DSC 4610

DSC 4613

DSC 4614

DSC 4618

DSC 4619

DSC 4620

DSC 4621

DSC 4623

DSC 4624

DSC 4629

DSC 4632

DSC 4639

  Στον σύντομο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις αιτίες για τις οποίες συνέβη η σημερινή σύναξη. Ακολούθως, ορμώμενος από το εξαποστειλάριο της εορτής των Χριστουγέννων, τόνισε ότι στον Χριστιανισμό ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να κάνει τον άνθρωπο θεό κατά χάριν. Αυτή η επίσκεψη του Θεού είναι διαχρονική. Για τον λόγο αυτό, Χριστούγεννα δεν είναι μόνο στις 25 Δεκεμβρίου, αλλά κάθε ημέρα, δεδομένου ότι σε κάθε Θεία Λειτουργία ο Χριστός γεννάται, σταυρώνεται, ανασταίνεται και αναλαμβάνεται. Επειδή, λοιπόν, Χριστούγεννα έχουμε κάθε ημέρα, καθήκον μας είναι η ψυχή μας να είναι πάντοτε σαν την φάτνη της Βηθλεέμ, ώστε να κατοικεί σε αυτήν ο Νοητός Ήλιος της Δικαιοσύνης, φωτίζοντας μας. Και αν εμείς είμαστε φωτόμορφα τέκνα της Εκκλησίας, μπορούμε να αποτελέσουμε το καλό παράδειγμα για όλη την κοινωνία η οποία έχει ανάγκη από το λυτρωτικό Φως του Χριστού.

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους «Καλά Χριστούγεννα».

DSC 4641

DSC 4650

DSC 4654

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes