2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης στο Λουτουφί

Τρίτη07Δεκέμβριος2021

Ο Εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης στο Λουτουφί

 

IMG 1175

   Η μνήμη της πανευφήμου νύμφης του Χριστού Αικατερίνης εορτάσθηκε με κατάνυξη στην ομώνυμη Ιερά Μονή της στο Λουτουφί Βοιωτίας, όπου προΐσταται ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευθύμιος Μπαρδάκας.
  Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.Χρυσοστόμου.
  Την Ιερή Ακολουθία κόσμησε με την παρουσία του απότμημα χειρός του άρτι τιμηθέντος Αγίου Γρηγορίου Ακραγαντίνων. 
   Καθώς οι ψάλτες έψαλλαν το απολυτίκιο της Αγίας Αικατερίνης πραγματοποίηθηκε έξοδος της Εικόνας και σύντομη λιτανεία στον περίβολο της Μονής.
  Ακολούθως, ευλογήθηκαν οι άρτοι και ο Σεβασμιώτατος εκφώνησε ομιλία μεστή πνυματικών μηνυμάτων, αναφερθείς κυρίως στον τρόπο με τον οποίο κατόρθωσε η τιμωμένη Αγία να προσεγγίσει και να ενωθεί με τον Θεό. Ο τρόπος αυτός ήταν η προσήλωση. Ήταν προσηλωμένη αποκλειστικά στον Γλυκύτατο Νυμφίο της και δεν αναλισκόταν σε αυτά στα οποία δυστυχώς αναλίσκονται πολλοί από τους χριστιανούς του σήμερα. Παρά το γεγονός ότι έζησε σε μια εποχή πολύ σκληρότερη από την δική μας, εκείνη δεν κοιτούσε με αγωνία δεξιά και αριστερά. Κοιτούσε ευθεία στην καλλιέργεια της ψυχής και στον Παράδεισο. Αυτό άλλωστε έκαναν και οι Άγιοι Πατέρες. Κανείς από αυτούς δεν έδωσε στα προβλήματα της κάθε εποχής μεγαλύτερη βαρύτητα από την προσωπική τους μετάνοια και ένωση με τον Δημιουργό. Φαινόμενα διαχωρισμού του ποιμνίου είναι ξένα από την διδασκαλία της Εκκλησίας. Η Αγία Αικατερίνη κράτησε την αγάπη και πέτυχε τον στόχο της. Δεν υποδουλώθηκε σε κανένα τύραννο και έλαβε επάξια τον στέφανο του μαρτυρίου. Μιμούμενοι και εμείς την Αγία, την αγάπη οφείλουμε να κρατήσουμε, μαζί με την συνοχή, φέροντας παράλληλα ως σημαία τα λόγια του Αποστόλου Παύλου «αλλήλων τα βάρη βαστάζετε και ούτως αναπληρώσατε τον νόμο του Χριστού».
  Με συγκίνηση αντιφώνησε ο προεστώς της Μονής, π. Ευθύμιος, εκφράζοντες ευχές και ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο, στους Κληρικούς και στους διακονητές της πανηγύρεως.

1

IMG 8494

IMG 8495

IMG 8500

IMG 8543

IMG 8547

IMG 8552

IMG 8560

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes