2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Εσπερινή ομιλία στον Καθεδρικό "Μετάνοια"

Τετάρτη17Νοέμβριος2021

Εσπερινή ομιλία στον Καθεδρικό "Μετάνοια"

iuohdg    

    Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών πραγματοποίησε απόψε εσπερινή ομιλία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος. Η μεστή σε Ευαγγελικά μηνύματα ομιλία, που εκφωνήθηκε εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος, είχε ως θέμα την προς σωτηρίαν άγουσα οδό της μετανοίας.

   Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης μας τόνισε ότι η μετάνοια αποτελεί πολύτιμο δώρο του Θεού στον άνθρωπο, καθώς μέσω αυτής ο άνθρωπος δύναται να αποβάλλει τα περασμένα λάθη, τους ρύπους που λέρωσαν τον φωτεινό χιτώνα του Βαπτίσματος, και να καταστεί ξανά επίδοξος κατακτητής της Ουρανίου Βασιλείας. Απέναντι στο ιερό δώρο άπαντες οφείλουμε να επιδείξουμε την ανάλογη ανταπόκριση. Οφείλουμε να γίνουμε εφαρμοστές της μετανοίας μέσα από τρία διαδοχικά στάδια∙ την συναίσθηση της πτώσης μας, την καθαρή εξομολόγηση και τελικά την άγρυπνο μέριμνα να μην πέσουμε στα ίδια σφάλματα. Η μετάνοια ανέδειξε για την Εκκλησία μας λαμπρούς φωστήρες, προσωπικότητες πλήρεις Πνεύματος Αγίου. Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της μετανοίας των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, μετά την άρνηση του Χριστού και την δίωξη της Εκκλησίας, αντιστοίχως, το παράδειγμα του Ευαγγελιστή Ματθαίου, του από τελωνών, και τόσων άλλων στους οποίους η Εκκλησία χάρισε την δυνατότητα ένταξης σε μια κοινωνία αγάπης και ελπίδας για σωτηρία. 

   Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εξομολόγηση ως εντολή του Θεού προς τους Αποστόλους και κατ' επέκταση τους Αρχιερείς, οι οποίοι εντέλλονται με τη σειρά τους ορισμένους από τους Ιερείς να αναλάβουν το έργο του πνευματικού.

   Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η προσωπική μετάνοια μας να αποτελέσει την αφετηρία για την λύτρωση όλου του κόσμου από την σαρωτική πανδημία. 

IMG 0697

IMG 0698

IMG 0699

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes