2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Ε' Λουκά στην Μονή Παναχράντου Μεγάρων

Κυριακή14Νοέμβριος2021

Κυριακή Ε' Λουκά στην Μονή Παναχράντου Μεγάρων

    Στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, σήμερα, Κυριακή Ε' Λουκά και ημέρα μνήμης των Αγίων Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εξ Ασίας.
   Χάριν ευλογίας, ο Σεβασμιώτατος προσκόμισε προς προσκύνηση απότμημα Ιερού Λειψάνου της Αγίας Νεομάρτυρος Ελένης εκ Σινώπης του Πόντου, η μνήμη της οποίας τιμάται σήμερα από την Εκκλησία μας.
  Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αφού ανέλυσε αρχικά το σημερινό Αποστολικό Ανάγνωσμα, όπου ο Απόστολος Παύλος διδάσκει τα περί της Αγάπης, εξέφρασε την απορία αν τελικά εμείς αγαπάμε. Ακολούθως, αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου εστιάζοντας στις δύο αντίθετες συμπεριφορές, την αδιαφορία του πλουσίου για κάθε άλλο πέραν της υλικής του ευφροσύνης και την αγόγγυστη υπομονή του πτωχού Λαζάρου, και τις καταλήξεις τους, την οδύνη της κολάσεως και την τρυφή του παραδείσου αντιστοίχως. Εντύπωση στην παραβολή προκαλεί η για πρώτη φορά χρήση ονόματος. Ο Κύριος αποκαλεί τον πτωχό Λάζαρο. Η ονομασία αυτή δεν έγινε τυχαία, καθώς η παραβολή αποτέλεσε προοικονομία της Αναστάσεως του Λαζάρου, τον οποίο αργότερα οι Ισραηλίτες καταδίωξαν με μένος για να τον φονεύσουν, αποδεικνύοντας το αληθές των λόγων του Αβραάμ ότι «εάν οι άνθρωποι δεν ακούν τους νόμους και τους προφήτες, ακόμα και αν δουν έναν νεκρό να ανασταίνεται, δεν θα τον πιστέψουν». Απαντώντας, στο προηγούμενο του ερώτημα, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι μάλλον οι περισσότεροι ομοιάζουμε στον άφρονα πλούσιο, δεδομένου ότι έχουμε επιτρέψει στη ζωή μας να κυριαρχεί το εγώ, το οποίο μας εμποδίζει να αντικρύσουμε με αγάπη τον αδελφό μας. Άρα, λοιπόν, η αγάπη των πολλών είναι πλαστή και μένει μόνο στα λόγια. Δίχως όμως την αγάπη, ακόμη και αν μαρτυρήσουμε για τον Χριστό, ουδέν ωφελούμαστε. Αυτήν έχουμε καθήκον να καλλιεργήσουμε και όχι τις έχθρες και τις ανούσιες αντιπαλότητες ενόψει της πανδημίας.
 
viber image 2021 11 14 19 10 41 036
 
viber image 2021 11 14 19 06 46 697
 
viber image 2021 11 14 19 08 09 441

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes