2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Διορισμοί Κατηχητών Ι.Μ. Αττικής & Βοιωτίας κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Τρίτη21Σεπτέμβριος2021

Διορισμοί Κατηχητών Ι.Μ. Αττικής & Βοιωτίας κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

     Την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη μας Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Σύναξη των Κατηχητών της Μητροπόλεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Αχαρνών.

   Στην καθιερωμένη ενέργεια που τελείται ετησίως κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι περί τους σαράντα εθελοντές Κατηχητές έλαβαν δια χειρός Επισκόπου τους απαραίτητους διορισμούς, την ευλογία και τις ευχές του Ποιμενάρχου μας για μια καλή χρονιά με καλή σπορά.

   Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αγάπη που πρέπει να διαθέτει ο Κατηχητής προς το κατηχητικό έργο, τη σωστή προετοιμασία, τη συνέπεια, και βέβαια τη σοβαρότητα που πρέπει να επιδεικνύει, δεδομένης της τεράστιας ευθύνης που αναλαμβάνει. Ο Επίσκοπός μας στάθηκε ιδιαιτέρως στο θέμα της ενσυναίσθησης της ευθύνης η οποία συνοδεύεται από τη διάκριση και προϋποθέτει την παιδεία. 

   Αναφορικά με το πρακτικό σκέλος και την λειτουργία των Κατηχητικών, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των μαθημάτων όλων των βαθμίδων, στην διδακτέα ύλη και την επικοινωνία της προς τους Κατηχητές, τα βοηθήματα και τον τρόπο χρήσης τους. Μίλησε για τον τρόπο διενέργειας των μαθημάτων λαμβανομένων υπόψη των μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών, αλλά και επιμέρους θέματα που άπτονται του ρόλου και της αρμοδιότητας του Κατηχητή. Ενδεικτικά αναφέρονται: η διδασκαλία του Εθνικού μαθήματος, η καθιέρωση στα  Κατηχητικά Σχολεία ημέρας αφιερωμένης στην 19η Μαΐου (Γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου), καθώς και ημέρας αφιερωμένης στη Μακεδονία με αφορμή τα γεγονότα του 2019. Επιπλέον, σχολίασε την απαιτούμενη συνεργασία εκ μέρους των Κατηχητών για την διενέργεια θεματικών διαγωνισμών και τη συμμετοχή των παιδιών σε αυτούς, την ενθάρρυνση τω παιδιών για συμμετοχή τους στις δημιουργικές δραστηριότητες της Μητροπόλεως, αλλά και τη συμβολή τους στην διοργάνωση εκδηλώσεων.

IMG 9800

   Η σύναξη ολοκληρώθηκε με την απονομή των επιστολών του διορισμού και την υπενθύμιση προς τους Κατηχητές από τον Επίσκοπό μας, πως το Κατηχητικό έργο είναι έργο αγάπης, και απαιτεί την ενότητα και τη συνοχή μεταξύ των εθελοντών.

IMG 9805

IMG 9816

IMG 98801

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes