2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή ΙΒ' Ματθαίου στον Άγιο Ελευθέριο Ασπροπύργου

Κυριακή12Σεπτέμβριος2021

Κυριακή ΙΒ' Ματθαίου στον Άγιο Ελευθέριο Ασπροπύργου

   Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ασπροπύργου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή, ΙΒ' Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας περί του πλουσίου νέου. Συγκεκριμένα, εστίασε στην ελευθερία του πνεύματος, ένα χαρακτηριστικό απαραίτητο για την ένωση μας με τον Θεό. Αυτή η ελευθερία πηγάζει μέσα από την πλήρη συναίσθηση ότι «όσα δεν υπάρχουν μετά τον θάνατο» είναι μάταια. Μία τέτοια, όμως, θεώρηση της ζωής, σπάνια συναντάται στους πλούσιους ανθρώπους, για τους οποίους ο Χριστός λέει στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή ότι «δυσκόλως εἰσελεύσονται εἰς τὴν Βασιλείαν τῶν Οὐρανῶν»∙ δυσκόλως για τα ανθρώπινα δεδομένα. Εκεί, όμως, που υπάρχει ισχυρή θέληση και επεμβαίνει η Θεία Χάρις, όλα είναι δυνατά. Ιδαιτέρως, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη αποδέσμευσης από κάθε υλικό αγαθό προ του σωματικού θανάτου. Με τον τρόπο αυτό, ο κάθε άνθρωπος φεύγει ελεύθερος για τον Δημιουργό, δίχως να ταλαιπωρούν την ψυχή του τυχόν εκκρεμότητες.

IMG 7125

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes