2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Τιμίου Προδρόμου στο Λουτουφί και στο Φάρο Αυλίδας

Σάββατο11Σεπτέμβριος2021

Η εορτή του Τιμίου Προδρόμου στο Λουτουφί και στο Φάρο Αυλίδας

   Mε το ιερό δέος που αρμόζει στον «ἐν γεννητοῖς γυναικῶν μείζονα» τιμήθηκε η μνήμη της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

DSC 0272

   Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός στον ιστορικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στο Λουτουφί Βοιωτίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

IMG 9146 

IMG 9152

IMG 9151

    Ανήμερα δε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Φάρου Αυλίδος.

IMG 9153

IMG 9154

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εστίασε στην αγάπη του Προδρόμου για την αλήθεια. Συγκεκριμένα, ο Άγιος Ιωάννης δεν μπορούσε να ανεχθεί την παραβίαση της αλήθειας των Θείων εντολών, διότι γνώριζε ότι η παρανομία οδηγεί στην απώλεια, πόσο μάλλον όταν αυτή προέρχεται από πρόσωπα που φέρουν τα ηνία. Σε αντίθεση, μάλιστα, με πολλούς των ημερών μας οι οποίοι μεριμνούν αποκλειστικά για τα σωματικά αντισώματα, ο μέγιστος των Προφητών είχε καλλιεργήσει πνευματικά αντισώματα. Οποιαδήποτε αδικία και παραβίαση ερχόταν αντιμέτωπη με την προσωπική του αντίσταση και τον ανιδιοτελή, δίχως φόβο και πάθος έλεγχο. Την στάση αυτή κράτησε με σθένος και επίγνωση, με αποτέλεσμα ο φθόνος της Ηρωδιάδος να τον οδηγήσει στον δι’ αποκεφαλισμού θάνατο. Ωστόσο, η ελεγκτική προδρομική φωνή της δικαιοσύνης και της αλήθειας δεν σιώπησε, αλλά και μετά θάνατον διαλαλεί την αλήθεια και εξακολουθεί να μας διδάσκει με το κήρυγμα της μετανοίας. Μόνο μέσω αυτής θα γίνουν λείες οι τραχείες οδοί της ψυχής μας.

IMG 9155

IMG 9156

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes