2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βαρνάβα Αττικής

Πέμπτη19Αύγουστος2021

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βαρνάβα Αττικής

   Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην ομώνυμη Ιερά Μονή στον Βαρνάβα.

IMG 6851

   Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος ανήμερα τέλεσε και την Θεία Λειτουργία.
   Προ της απολύσεως ευλογήθηκαν τα σταφύλια όπως προβάλλει η παράδοση μας.
   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεξήγησε το νόημα της σημερινής εορτής και τόνισε την ανάγκη για προσωπική Μεταμόρφωση ενός εκάστου εξ ημών. Συγκεκριμένα, είπε ότι η Μεταμόρφωση του Σωτήρος είναι η αποκάλυψη της Θεότητος Του ενώπιον των Αγίων Αποστόλων Πέτρου, Ιακώβου και Ιωάννου. Οι τρεις πρόκριτοι των Μαθητών στο όρος Θαβώρ έζησαν την εμπειρία της Θέωσης• είδαν κατά το μέτρο του δυνατού αποκεκαλυμμένη  την Θεϊκή Φύση του Χριστού και έλαβαν θάρρος και δύναμη που θα τους βοηθούσαν για τις επερχόμενες δύσκολες μέρες της Σταύρωσης του Διδασκάλου Τους. Η μέγιστη εμπειρία που αξιώθηκαν να ζήσουν οι Άγιοι Απόστολοι πρέπει να είναι ο στόχος της ζωής όλων μας. Για να φθάσουμε, όμως, ως εκεί απαιτείται η προσωπική μας Μεταμόρφωση. Από άχριστοι να γίνουμε Χριστιανοί, από σκοτεινοί φωτεινοί, από εκδικητικοί συγχωρητικοί. Αυτό, άλλωστε, σημαίνει Μεταμόρφωση• ακύρωση της αμαρτίας και αλλαγή τρόπου ζωής• ένδυση του νέου χιτώνα και πορεία προς την Θέωση δια μέσω της Κάθαρσης και του Φωτισμού.

   Αναφορικά με τα όσα δεινά υφίσταται η ανθρωπότητα και ιδιαιτέρως η πατρίδα μας, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τον προβληματισμό του για την παράταση της κακής κατάστασης. Έχει περάσει ενάμισης χρόνος με τον κορωνοϊό να μας ταλαιπωρεί, έχουν γίνει τόσες παρακλήσεις, "μα ο Θεός δεν έχει ακούσει". Προφανώς, οι προσευχές μας δεν έχουν αντίκρισμα διότι δεν πηγάζουν από τα μύχια της καρδιάς μας. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει ώστε επιτέλους να μεταμορφωθούμε. Ο Χριστός δεν ζητάει από εμάς ούτε τις πολλές μετάνοιες, ούτε τα πολλά κομποσκοίνια. Αντιθέτως, όλα αυτά αποκτούν νόημα και αξία όταν συνοδεύονται από μια ζωή όλο Φως, Αγάπη και Συγχώρεση. Αυτά είναι τα γνωρίσματα του αληθινού Χριστιανού, τα οποία καθιστούν την προσευχή του δυνατή ενώπιον του Θεού.

Από τον Εσπερινό

IMG 6793

IMG 6795

IMG 0794

IMG 6800

IMG 6806

 Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία

IMG 6814

IMG 6820

IMG 6822

IMG 6830

IMG 6837

IMG 6838

IMG 6842

IMG 6846

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes