2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Ζ' Ματθαίου στον Καθεδρικό

Κυριακή08Αύγουστος2021

Κυριακή Ζ' Ματθαίου στον Καθεδρικό

IMG 7930

 Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών λειτούργησε σήμερα, Κυριακή Ζ' Ματθαίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην θεραπεία των τυφλών και του κωφού από τον Κύριο μας, όπως περιγράφεται στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή, τονίζοντας την ανάγκη -ειδικά τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε- να ανοίξουμε τους πνευματικούς μας οφθαλμούς και τα ώτα της ψυχής. Έτσι θα μπορέσουμε να διακρίνουμε εάν οι άνθρωποι που μας προσεγγίζουν θέλουν το πραγματικό μας καλό. Αναφορικά με τις πυρκαγιές που μεταβάλλουν το όμορφο τοπίο της πατρίδας μας και καταστρέφουν τις περιουσίες των ανθρώπων, ο Μητροπολίτης μας μετά λύπης είπε ότι κάθε χρόνο μέρη της πατρίδας μας τυλίγονται στις φλόγες. Αυτό, όμως, που συμβαίνει αυτές τις μέρες, δεν έχει προηγούμενο, καθώς ούτε ο αιμοσταγής Χίτλερ ούτε οι Οθωμανοί έκαψαν τόσο μεγάλες εκτάσεις ελληνικής γης. Αυτό που θα έπρεπε όλοι σύσσωμοι να κάνουμε τις δύσκολες αυτές ώρες, είναι αυτό ακριβώς που έκαναν οι πρόγονοι μας• η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και των Αγίων Εικόνων για να επέλθει η ευλογία και να εκδιωχθεί το κακό με τη δύναμη του Θεού.
 
 
 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes