2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή της Αγίας Μαρκέλλας στη Χίο

Τετάρτη04Αύγουστος2021

Η εορτή της Αγίας Μαρκέλλας στη Χίο

001

   Με την ειθισμένη ευλάβεια οι ευσεβείς Χιώτες τίμησαν ένα εκ των ευόσμων ανθέων της μυροβόλου Χίου, την Αγία Παρθενομάρτυρα Μαρκέλλα.
   Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων, υπό του Καθηγουμένου αυτής, πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αθανασίου.
   Ανήμερα, η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ταξιάρχη Νενήτων, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.
   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευλογημένο πείσμα της Αγίας Μαρκέλλας, με το οποίο κατάφερε να νικήσει την πρόκληση του πειρασμού και να βρεθεί εις χείρας Θεού Ζώντος. Στόχος της ζωής της ήταν να είναι αρεστή στον ποθούμενο της Νυμφίο Χριστό. Για τον λόγο αυτό αντιστάθηκε με ακλόνητο θάρρος ενάντια στην ατίμωση της Παρθενίας της από τον ίδιο τον ειδωλολάτρη πατέρα της, ο οποίος τελικά, τυφλωμένος από το πάθος του την αποκεφάλισε. Με το πείσμα αυτό που ανδρείως επέδειξε η νεαρή Μαρκέλλα, μπορούμε κι εμείς σήμερα, εν μέσω τόσων πειρασμών, να εξέλθουμε νικητές και άξιοι κληρονόμοι της των Ουρανών Βασιλείας.
   Σύντομη αναφορά ο Σεβασμιώτατος έκανε στην επίσης τιμωμένη Αγία Μαρία Μαγδαληνή, την οποία η Εκκλησία μας ονομάζει Ισαπόστολο και Παρθένο, φράττοντας τα στόματα των ασεβών οι οποίοι με δολιότητα επιχειρούν την δυσφήμιση της. 

IMG 7773

IMG 7774 2

IMG 7775 2

IMG 7779 2

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes