2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Ηγουμένης Αρσενίας στην Ι. Μ. Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως Αττικής

Σάββατο03Ιούλιος2021

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Ηγουμένης Αρσενίας στην Ι. Μ. Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως Αττικής

 

1625312491217 

   Σήμερα, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την Σύναξη της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Οδηγητρίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως την Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Μακαριστής, Γ' Ηγουμένης, Αρσενίας Μοναχής.

IMG 5654

IMG 5655

IMG 5667

IMG 5668

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις αρετές της Μακαριστής Γεροντίσσης Αρσενίας, με τις οποίες καθοδηγούσε και στήριζε τις θυσιασμένες αδελφές της Μονής αλλά και συμβούλευε πολλούς λαϊκούς Χριστιανούς, προσπαθώντας -κατά το μέτρο του δυνατού- να διατηρήσει τις αρχές και την παρακαταθήκη που παρέλαβε από τις αλήστου μνήμης Γερόντισσες Μελετία και Παϊσία, αλλά και από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κυκλάδων κυρό Γαβριήλ.  

   Ακολούθως, με αφορμή την ευχή «αιωνία η μνήμη», ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι μέσω αυτής παρακαλούμε τον Κύριο να θυμάται την ψυχή ενός εκάστου αιωνίως, κι αν ακόμη το ανθρώπινο μνημόσυνο σβήσει με την πάροδο του χρόνου.

   Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ορμώμενος από το μαρτυρικό τέλος του σήμερα τιμώμενου Αγίου Μεθοδίου Επισκόπου Πατάρων, αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο ο Θεός ανταμείβει τους υπηρέτες Του. Ο εν λόγω Άγιος καίτοι μετέστρεψε στην Ορθοδοξία πλήθη ωριγενιστών, ανταμείφθηκε από τον Θεό με τον δια πελέκεως θάνατο. Έτσι, λοιπόν, ο κάθε Χριστιανός πρέπει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Θεό δίχως την προσδοκία να λάβει την ανάπαυση στην παρούσα ζωή, αλλά αποδίδοντας κάθε θλιβερή ή ευχάριστη κατάσταση στην πρόνοια του Θεού.

IMG 5687

   Ακολούθως, τελέσθηκε Τρισάγιο ενώπιον του μνήματος της Μακαριστής Γεροντίσσης.

IMG 5700

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes