2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή των Αγίων Πάντων στη Θήβα

Κυριακή27Ιούνιος2021

Η εορτή των Αγίων Πάντων στη Θήβα

   Επί τη μνήμη πάντων των Αγίων πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Πυρί Θηβών.

   Ο Μέγας Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.Χρυσοστόμου.

   Στον Εσπερινό προσήλθε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γεώργιος Αναστασίου και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη θυσία των Αγίων Μαρτύρων, οι οποίοι -σύμφωνα με το απολυτίκιο της εορτής-  με τα αίματα τους στολίζουν την Μητέρα Εκκλησία. Οι Άγιοι παρέδωσαν σε εμάς ως Ιερά παρακαταθήκη την πίστη. Η πίστη κρατήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι αποβλέποντας στην Ανάσταση ήταν έτοιμοι να δεχθούν τον φρικτό θάνατο και, όταν τους καλούσε ο τύραννος, με παρρησία ομολογούσαν τον αληθινό Θεό. Δυστυχώς, σήμερα η ομολογία έχει παρερμηνευθεί από τον ου κατ' επίγνωση ζήλο. Ειδικά με το θέμα του κορωνοϊού, αναδείχθηκαν πολλοί «ομολογητές» οι οποίοι δείχνουν την πίστη τους μέσω της άρνησής τους να τηρούν τα μέτρα. Αγνοούν, ωστόσο, ότι με τον τρόπο τους πειράζουν και προκαλούν τον Θεό, ο Οποίος μας έχει δώσει τη λογική και την δυνατότητα πρόληψης. Ο πιο απλός τρόπος για να εκφράσουμε την πίστη μας είναι να πράξουμε σύμφωνα με το πρότυπο πάντων των Αγίων. Όταν τους προσέβαλλαν, τους συκοφαντούσαν, τους αδικούσαν, εκείνοι έστρεφαν κάτω το βλέμμα και υπέμεναν για την αγάπη του Χριστού. Με την έμπρακτη αγάπη τους ομολογούσαν τον Χριστό και με την αγάπη τους μάθαιναν οι πάντες την χριστιανική τους ταυτότητα. Οι Άγιοι είναι τα πρότυπα μας, είναι τα στηρίγματα μας στον δρόμο για τον Παράδεισο, αρκεί εμείς να επιθυμούμε την πρεσβεία τους.

1

Από τον Εσπερινό

IMG 5563

IMG 5567

IMG 5577

 Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία 

IMG 5636

IMG 5586

IMG 5592

IMG 5603

IMG 5617

IMG 5624

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes