2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Οσίου Ονουφρίου στη Κερατέα

Παρασκευή25Ιούνιος2021

Η εορτή του Οσίου Ονουφρίου στη Κερατέα

   Η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ονουφρίου του Αιγυπτίου τιμήθηκε ιδιαιτέρως στη πανηγυρίζουσα  Ιερά Μονή στην Κερατέα.

   Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός από τον ιερομόναχο π. Καλλίνικο Ηλιόπουλο, ενώ την πρωία της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

unnamed

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην φιλόθεη πορεία του Οσίου Ονουφρίου εστιάζοντας στην αγάπη του. Συγκεκριμένα, είπε ότι εν μέσω πλήθους ασκητικών αγωνισμάτων, κόπων και θλίψεων, ο Όσιος Ονούφριος είχε ως κεντρικό γνώμονα την αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Στα μάτια των κοσμικών ανθρώπων, η άσκηση του εορτάζοντος Αγίου φαντάζει απίθανη. Θα ήταν, πράγματι, απίθανη αν απουσίαζε η αγάπη. Όπου, όμως, η αγάπη κυριαρχεί, τα πάντα είναι δυνατά. Μέσα από αυτή την αγάπη, ο Όσιος διέβη το στάδιο του Μοναχισμού λαμβάνοντας από τον Θεό ουράνια χαρίσματα.

IMG 5518

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes