2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Διπλός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της διακοσιοστής επετείου από την έναρξη της Εθνικής Επανάστασης του 1821

Τετάρτη07Απρίλιος2021

Διπλός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της διακοσιοστής επετείου από την έναρξη της Εθνικής Επανάστασης του 1821

   Με την δέουσα ιεροπρέπεια τιμήθηκε η κοσμοχαρμόσυνη εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και η διακοσιοστή επέτειος από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας στον ιστορικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Θήβα.

IMG 6038

   Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ ανήμερα ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος και ιερουργούντος, αντιστοίχως, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μεγαλείο της δύναμης του Θεού, όπως εκδηλώνεται μέσω του διπλού μυστηρίου που εορτάζουμε σήμερα. Αφενός, η νεαρή Μαριάμ, αν και Παρθένος, συνέλαβε τον Υιό και Λόγο του Θεού με την επισκίαση του Αγίου Πνεύματος. Αφετέρου, οι λίγοι αριθμητικά  Έλληνες κατάφεραν να υψώσουν το ανάστημά τους ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και να εξέλθουν νικητές και απελευθερωτές του Γένους, ύστερα από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς.

   Κλείνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Θεός που έχει την δύναμη να ανατρέπει τους νόμους της φύσης και της ανθρώπινης λογικής, να ανατρέψει κάθε δυσχέρεια που ταλανίζει τον άνθρωπο, είτε προκαλείται από ορατούς, είτε από αόρατους εχθρούς.

Από τον Εσπερινό

IMG 4534

Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία

IMG 4546

IMG 4552

   Εν συνεχεία, με έκδηλη την συγκίνηση, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ηρωικώς αγωνισαμένων και πεσόντων υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος κατά την επανάσταση του 1821∙ όλων εκείνων των αγνών ιδεολόγων που δεν δείλιασαν μπροστά στον φοβερό κίνδυνο της οθωμανικής απειλής, αλλά με χαρά έσπευσαν να θυσιάσουν τη ζωή τους αποβλέποντας μόνο εις ένα σκοπό∙ την ελευθερία του Γένους. Σε εκείνους, στον Καποδίστρια, τον Κολοκοτρώνη, τον Παπαφλέσσα, τον Μακρυγιάννη και όλους τους ήρωες, επώνυμους και ανώνυμους, οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη, οφείλουμε τη ζωή μας και προσευχόμαστε στον Κύριο για την ανάπαυσή τους στη χορεία των Αγίων.

Είη η μνήμη αυτών αιωνία!

70c91c4e3cc2dfaf75950c3fbf2ba922

IMG 4568

IMG 4573

IMG 4576

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes