2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η μνήμη του Αγίου Σωφρονίου στον Κουβαρά Αττικής

Τετάρτη24Μάρτιος2021

Η μνήμη του Αγίου Σωφρονίου στον Κουβαρά Αττικής

   Μία πνευματική όαση που αναπαύει προς καιρόν όσους διανύουν την πένθιμη και καθαρτική πορεία της Μεγάλης Σαρακοστής αποτελεί η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Σωφρονίου, Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων. Επίκεντρο της εορτής αποτελεί η ομώνυμη Ιερά Μονή στον Κουβαρά Αττικής, όπου προΐσταται η Οσιωτάτη Γερόντισσα Ειρήνη Μοναχή. Η εν λόγω Μονή αποτελεί κόσμημα για την περιοχή, ενώ φημίζεται για τη χρυσοκεντητική που καλλωπίζει Ναούς και Μοναστήρια.

   Το απόγευμα της Τρίτης τελέσθηκε διαδοχικά το Μυστήριο του Ευχελαίου και ο Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ενώ ανήμερα της μνήμης του Αγίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία τέλεσε την προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε ορισμένα χαρακτηριστικά που διέκριναν τον Άγιο, εστιάζοντας στην ομώνυμή του αρετή, την σωφροσύνη. Μορφωμένος και πολυτάλαντος, ο Άγιος δεν παρασύρθηκε στους δρόμους των ανόμων, αλλά κρατήθηκε με σθένος στην οδό της αρετής, διότι θεωρούσε πως μόνο ο ενάρετος βίος θα εκπλήρωνε τα ευσεβή αιτήματα της ψυχής του. Για τον λόγο αυτό, ο Άγιος ήδη εκ νεότητος φρόντιζε να ομοιάζει προς την μέλισσα, η οποία αδιαφορεί για τις ακαθαρσίες και συλλέγει αποκλειστικά την γύρη των εύοσμων λουλουδιών.

   Την σωφροσύνη του εορτάζοντος Αγίου οφείλουμε κι εμείς να μιμηθούμε, ιδιαίτερα στις μέρες μας, κατά τις οποίες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εκτοξεύουν τεράστιο όγκο πληροφοριών που διασπείρουν την σύγχυση στον λαό. Μέσω της σωφροσύνης θα καταστούμε ικανοί να διακρίνουμε τις πληροφορίες που αποσκοπούν στην παραπλάνηση μας, ώστε να τις απορρίψουμε.

   Ιδιαιτέρως, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι δεν πρέπει να συγχέουμε την πίστη με την ανθρώπινη λογική, δεδομένου ότι σε θέματα που αφορούν την σωματική και ψυχική μας ακεραιότητα, ο Θεός μας έχει δώσει την ορθή σκέψη, με την οποία μπορούμε να φυλάξουμε τον εαυτό μας. Η πρόληψη δεν είναι αμαρτία, αλλά παράδειγμα σωφροσύνης. Η πίστη ενεργεί όταν η πρόληψη κριθεί ανεπαρκής.
 
Από τον Εσπερινό
1UI

εικόνα Viber 2021 03 24 18 06 56

2

IMG 4423

IMG 4443

 Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία 

IMG 4474

IMG 4463

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes