2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

«200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821» ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Ιερά Μητρόπολις Αττικής & Βοιωτίας

Τετάρτη20Ιανουάριος2021

«200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821» ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Ιερά Μητρόπολις Αττικής & Βοιωτίας

cca34d17b5186097267678a76444a0b0 XL

ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021

 

Παρουσίαση «Η ΚΛΗΡΟΔΟΤΡΙΑ» 

Διαδικτυακή προβολή - ανακοίνωση επετειακών ενεργειών

Διαδικτυακή επίσημη προβολή της διαφημιστικής ολιγόλεπτου ταινίας παρουσίασης του Προγράμματος Επετειακών Δράσεων για τα 200 έτη από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, με τίτλο                               «Η ΚΛΗΡΟΔΟΤΡΙΑ».

Τιμητικές Επετειακές Εκδηλώσεις

 

«Γυναίκες το ’21»

Συμμετοχή των Στελεχών των Παιδικών Κατασκηνώσεων της Ι.Μ. Αττικής & Βοιωτίας «Περιβόλι της Σουμελά» στην Επετειακή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στο Δήμο Ασπροπύργου, με θέμα «Γυναίκες το ’21».

Ενέργειες Κατηχητικών Σχολείων 

Ομιλίες - εκδηλώσεις

Πραγματοποίηση εκδηλώσεων μνήμης, ομιλίες και προβολές με θέμα τα «200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821» από τα κατά τόπους Κατηχητικά Σχολεία και ενορίες, σε όλο το εύρος της Μητροπόλεως.

Έντυπο

Παραγωγή εντύπου - τετραδίου Κατηχητικών Σχολείων με αναφορά στην επετειακή χρονιά και τους ήρωες του ’21.

 

25η Μαρτίου

Τιμητική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ.κ. Χρυσοστόμου  σε επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Θήβα. Ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει Επιμνημόσυνη Δέηση και Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών, Μαρτύρων και Εθνομαρτύρων της Ελληνικής Επαναστάσεως.

 

ΜΑΙΟΣ 2021

 

«Ο διαμορφωτής, Ορθόδοξος Ιερός Κλήρος»

Μουσικο-αφηγηματική παραγωγή - παράσταση

Πραγματοποίηση μουσικο-αφηγηματικής παραγωγής - παράστασης με θέμα τον καθοριστικό ρόλο του Ιερού Κλήρου, των Ελλήνων Επισκόπων, Πρεσβυτέρων, Διακόνων και Μοναχών -επί τουρκοκρατίας- στην προετοιμασία της Επανάστασης, στη διαμόρφωση του εθνοαπελεθερωτικού πνεύματος, στην παιδεία, τα γράμματα και κυρίως στη διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας και της Ορθοδόξου Πίστεως. Μέσα από το μουσικό - αφηγηματικό έργο θα αναδειχθούν σπουδαίες φυσιογνωμίες της εκκλησιαστικής ιστορίας των χρόνων της τουρκοκρατίας από το 1453 έως την ολοκλήρωση του Αγώνα.   

 

ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021

 

«Ημερήσιο Θερινό Περιβόλι της Σουμελά 2021,

Ελληνοτουρκικές Σχέσεις τον 20ο αιώνα»» 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Πραγματοποίηση ειδικού Εκπαιδευτικού Ημερήσιου Προγράμματος με θέμα τις  «Ελληνοτουρκικές Σχέσεις τον 20ο αιώνα». Τα Στελέχη του Φορέα θα υλοποιήσουν -στα πρότυπα του Ημερήσιου του 2020- εκπαιδευτική παρουσίαση προσαρμοσμένη στις δυνατότητες των παιδιών (ηλικίας 10-16 ετών) με αντικείμενο την εξέλιξη των σχέσεων με τη γείτονα την περίοδο από το 1910 έως σήμερα και των γεγονότων που ανά δεκαετία έλαβαν χώρα.

 

«Περιβόλι της Σουμελά 2021, η Κληροδότρια»

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Υλοποίηση Εκπαιδευτικού πενθήμερου προγράμματος αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στο πλαίσιο των Παιδικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής & Βοιωτίας «Περιβόλι της Σουμελά 2021». Μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δράσεις για παιδιά, οι μικροί κατασκηνωτές θα γνωρίσουν τα γεγονότα, τα βιώματα, τις συνθήκες, τις εξελίξεις, τα κίνητρα και τις θυσίες, των Αγωνιστών προγόνων μας. Σκοπός, εκτός από την γνώση της ιστορίας του Έθνους, είναι τα παιδιά νιώσουν τη σημασία της ελευθερίας του πολίτη, του ανθρώπου και του Έθνους· να κατανοήσουν το ανθρώπινο δικαίωμα για “ανεμπόδιστη” ελευθερία σκέψεως, εκδήλωσης πίστεως και λατρείας, ανεμπόδιστης διατήρησης παραδόσεων, θεσμών, αρχών και αξιών που διασφαλίζουν στον άνθρωπο την γνησιότητα της υπάρξεώς του, και κυρίως το δικαίωμα στην παιδεία, στον πολιτισμό και σε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρίζουν στον άνθρωπο την ταυτότητα, προσωπική, συλλογική και ιστορική, τη διάκριση, τη βούληση. Τα παιδιά μας, οι κληρονόμοι της απελευθερωτικής Επαναστάσεως θα συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη κληρονομιά που έλαβαν, την ελευθερία. 

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

 

«Οι Αγωνιστές του ’21» στα Κατηχητικά Σχολεία 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Επανέναρξη εθνικού μαθήματος με αντικείμενο την Επανάσταση του ’21. Συμπερίληψη του Αγώνα του ’21 στο περιεχόμενο της διδακτέας ύλης όλων των τμημάτων των Κατηχητικών Σχολείων, στα πρότυπα του Προγράμματος του 2018 με θέμα τη Μακεδονία.  Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια έως το τέλος του έτους.

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

 

«Η Κληροδότρια Επανάσταση του 1821»

Μουσικο-θεατρική παραγωγή - παράσταση

Υλοποίηση της παραδοσιακά τελουμένης Χριστουγεννιάτικης μουσικοθεατρικής παραγωγής - παράστασης της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας με τίτλο «Η Κληροδότρια Επανάσταση του 1821».

IMG 6255

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022

Παρουσίαση «Η ΚΛΗΡΟΔΟΤΡΙΑ» 

Διαδικτυακή προβολή - απολογισμός επετειακών ενεργειών

Διαδικτυακή επίσημη προβολή ταινίας απολογισμού των Επετειακών Δράσεων για τα 200 έτη από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, με τίτλο «Η ΚΛΗΡΟΔΟΤΡΙΑ».

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes