2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Εσπερινή Ομιλία στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου Ασπροπύργου

Τετάρτη21Οκτώβριος2020

Εσπερινή Ομιλία στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου Ασπροπύργου

   Εσπερινή ομιλία πραγματοποίησε απόψε, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου με θέμα «Η προσέλευση των πιστών στο Ποτήριο της Ζωής».

   Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσέγγιση των πρώτων Χριστιανών στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, τονίζοντας ότι είχαν πλήρη επίγνωση πως δίχως το Πανάγιο Σώμα και το Τίμιο Αίμα του Κυρίου δεν υπάρχει ζωή, «οὔτε ἐν τῷ νῦν, οὔτε ἐν τῷ μέλλοντι». Η προσέλευση, ωστόσο, στο Ουράνιο Δείπνο απαιτεί τρεις βασικές προϋποθέσεις, όπως σθεντορεία τη φωνή, διδάσκει ο Ιερέας σε κάθε Θεία Λειτουργία· τον φόβο, τον σεβασμό δηλ. προς τον Θεό, την πίστη και την αγάπη. Δίχως τα γνωρίσματα αυτά δεν πρέπει κανείς να τολμά να πλησιάσει στο Άγιο Ποτήριο, διότι λαμβάνει φωτιά κι όχι ευλογία. 

   Αναφορικά με την αμφισβήτηση των ημερών για το αν η Θεία Μετάληψη αποτελεί κίνδυνο για τη μετάδοση ιών, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι μία τέτοια θέση αποτελεί βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, ο δε λεγόμενος Χριστιανός που φοβούμενος οιονδήποτε ιό, διστάζει να προσέλθει στο Ποτήριο της Ζωής, είναι αυτοκατάκριτος και, ως βλάσφημος, θέτει εαυτόν εκτός Εκκλησίας.

IMG 3374

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes