2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στην Σταμάτα

Τετάρτη07Οκτώβριος2020

Η εορτή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στην Σταμάτα

   Επί τη μνήμη της συνάξεως της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης πανηγύρισε η ομώνυμη Ιερά Μονή στην Σταμάτα Αττικής.

IMG 3117

   Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος, ανήμερα, τέλεσε και την Θεία Λειτουργία.

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ολοζώντανη παρουσία της Παναγίας σε στιγμές που οι ευλαβείς Χριστιανοί Την παρακαλούσαν να προστρέξει εις βοήθειάν τους. Η θέρμη της πίστεως και η αγάπη προς τον Θεό είναι ικανά να προκαλέσουν την ανταπόκριση της Θεοτόκου σε κάθε μας αίτημα, όπως ακριβώς συνέβη με τον παραλυτικό που δέχθηκε τη θεραπεία από την Κυρά-Μυρσίνη την ημέρα της Μυρτιδιωτίσσης. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά διέκριναν τους προπάτορές μας που με θυσιασμένο πνεύμα πολεμούσαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, με αποτέλεσμα, όταν υπήρχε κίνδυνος, να εμφανίζεται η ίδια η Υπέρμαχος Στρατηγός και να τους κατευθύνει προς τη σωτηρία. Έκτοτε, με τις αρχές της ευσέβειας και της Θείας αγάπης οι πρόγονοί μας γαλούχησαν τις επόμενες γενεές των Ελλήνων, έως τις ημέρες μας. Πλέον, ακόμη κι αν οι γονείς προσπαθούν να αναθρέψουν το τέκνο τους με παιδεία Κυρίου, υπάρχει ο κίνδυνος να διαφθαρεί το παιδί από την ταραγμένη κοινωνία της ασέβειας και της απιστίας. Πολύ περισσότερο δε, κινδυνεύει το παιδί όταν οι γονείς του διδάσκουν έναν αλλοιωμένο Χριστό, κατά τα δικά τους μέτρα. Αυτό συμβαίνει, όταν ο γονιός επιστρέφοντας από την Εκκλησία, όπου με ευλάβεια παρίσταται, και βγαίνοντας στον έξω κόσμο, αμέσως λησμονά την χριστιανική του ταυτότητα, κακολογεί τον πλησίον, μαλώνει με την σύζυγο και πράττει καθετί αντίθετο προς το θέλημα του Θεού. Τέτοιου είδους γονείς θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους, όταν αντικρύσουν το παιδί τους να απέχει θεληματικά από τον ευλογημένο χώρο της Εκκλησίας, προσθέτοντας ακόμη ένα λιθαράκι στην πνευματική αποστασία της κοινωνίας. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η ολοένα και αυξανόμενη απομάκρυνση των ανθρώπων από τον Θεό και την χάρη της γλυκιάς Παναγιάς, απαιτείται από τον καθένα μας, να στραφούμε προς το εικόνισμα της Θεοτόκου, ένα από τα εκατοντάδες που της έχει αφιερώσει η ευλάβεια του ελληνικού λαού, και με καθαρή καρδιά να την παρακαλέσουμε να μας ενισχύει στην πραγμάτωση του Θείου θελήματος, ώστε κάθε μας κίνηση να αναδίδει ευωδία, την ευωδία της μυρτιάς, μέσα από την οποία φανερώθηκε η εικόνα της Μυρτιδιωτίσσης.

Από τον Εσπερινό

IMG 3168

Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία 

IMG 3175

IMG 3188

IMG 3195

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes