2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Αγιασμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και των Υμνωδών

Σάββατο03Οκτώβριος2020

Ο Αγιασμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και των Υμνωδών

   Απόψε το απόγευμα πραγματοποιήθηκε, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και της χορωδίας των Υμνωδών της Μητροπόλεώς μας.

   Με το πέρας του Αγιασμού στην ανακαινιζόμενη αίθουσα πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Ασπροπύργου, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον χοράρχη, κ. Ιωάννη Κιαχόπουλο, και τους μαθητές της Σχολής, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Βυζαντινής Μουσικής και στην αρετή της συνέπειας που πρέπει να διακρίνει τους μαθητές για να καταφέρουν να εξελιχθούν κατά Θεόν. Συγκεκριμένα, είπε ότι η Βυζαντινή Μουσική αποτελεί ένα μέσον για την ένωση με τον Θεόν διότι οι ιερές μελωδίες της ευφραίνουν τους πιστούς, διεγείρουν την κατάνυξη και ωθούν σε προσευχή. Μεγάλη ευλογία αποκομίζει εκείνος που έλαβε το τάλαντο της καλλιφωνίας από τον Χριστό, όταν το αξιοποιεί προς δόξαν Θεού, όσο μεγάλη είναι η ψυχική βλάβη για εκείνους που ενώ δύνανται να αποδώσουν, δεν καλλιεργούν το τάλαντο τους, ή κάνουν κατάχρησή του, χρησιμοποιώντας το για αλλότριους σκοπούς. Όσοι επιθυμώντας να αξιοποιήσουν το χάρισμά τους για την θεία λατρεία, προσέρχονται στην Σχολή της Βυζαντινής Μουσικής, είναι απαραίτητο να διακατέχονται από συνέπεια, η οποία διακρίνεται στην μεθοδική και ποιοτική μελέτη της ιερής τέχνης της μουσικής. Με τη συνέπεια αυτή, θα υπάρξει όχι μόνο ατομική αλλά και συλλογική αναβάθμιση της Σχολής, δεδομένου ότι ο καθηγητής, βλέποντας το ενδιαφέρον των μαθητών του, θα συνεχίσει το έργο του με περισσότερο ζήλο.

   Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τη σημασία της χορωδίας των Υμνωδών, ως ενός αποτελεσματικού οργάνου που εργάζεται για την δοξολογία του Θεού, αλλά και την τιμή της πατρίδας μας. Ευχής έργον, είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, είναι το έργο αυτό να εκατονταπλασιαστεί, διότι δεν αποτελεί κτήση ουδενός, παρά μόνο του Τριαδικού Θεού.

IMG 3003

IMG 3012

IMG 5201

IMG 5203

IMG 5208

IMG 3006

IMG 3022

IMG 3023

IMG 3042

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes