2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ιερά Πανήγυρις για τον εορτασμό της Αγ. Μαρίνης στην ομώνυμη Ι. Μ. Κερατέας

Πέμπτη30Ιούλιος2020

Ιερά Πανήγυρις για τον εορτασμό της Αγ. Μαρίνης στην ομώνυμη Ι. Μ. Κερατέας

   Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην Κερατέα.

   Το εσπέρας της Τετάρτης τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, και, ανήμερα, πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή κληρικών, ως και του πνευματικώς προϊσταμένου της Μονής, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Γρηγορίου Ταυλαρίου.

   Με το πέρας της Δοξολογίας τελέσθηκε ο Αγιασμός και ευλογήθηκαν οι άρτοι, ενώ προ της απολύσεως λιτανεύθηκε η Εικόνα και το Ιερό Λείψανο της εορταζομένης Αγίας. 

   Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης στον λόγο που εκφώνησε αναφέρθηκε στο πρότυπο της εγκρατείας, την Αγία Μαρίνα. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι μία νεαρή κοπέλα, μόλις 15 ετών κατάφερε να νικήσει ορατούς και αοράτους εχθρούς με τη δύναμη της πίστεως. Πώς μία ανυπεράσπιστη, κατά τα φυσικά δεδομένα, κοπέλα μπόρεσε να σταθεί ενώπιον του φοβερού τυράννου; Ας σπεύσουμε να ρωτήσουμε την Αγία, και θα λάβουμε την απάντηση. Η απάντηση βρίσκεται στον λόγο του Θεού: «oὕτω λαμψάτω τό φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων». Σήμερα αυτό λείπει από την κοινωνία· φωτεινοί εν Χριστώ άνθρωποι. Όλοι μας έχουμε αντίθετες προς το θέλημα του Θεού επιθυμίες, και πράττουμε έργα που δεν αρμόζουν στην Χριστιανική ιδιότητά μας. Κι ύστερα, φωνάζουμε για την αδικία που υπέστημεν σχετικά με την κατάληξη της Αγια-Σοφιάς, ξεχνώντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης το φέρουμε εμείς, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Ας ατενίσουμε, όμως, στο παράδειγμα της Αγίας Μαρίνης. Είχε εναρμονίσει το θέλημά της με το θέλημα του Θεού, με αποτέλεσμα όλη της η ζωή να είναι θυμίαμα ευωδιαστό που μύριζε Χριστό. Εάν και εμείς καταφέρουμε να φτάσουμε στο σημείο αυτό, τότε όλα εκείνα που μας ανήκαν, θα γίνουν ξανά και πάλι δικά μας.

Από τον Εσπερινό

IMG 4786

IMG 4471

IMG 4783

IMG 4785

IMG 4802

IMG 4469

IMG 4468

IMG 4467

IMG 7711

IMG 5783

IMG 4466

Από τον Όρθρο και τη Θεία λειτουργία  

IMG 0565

IMG 0566

IMG 0569

IMG 0568 1

IMG 0572

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes