2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του «Ἄξιον Ἐστί» στην Mητροπολιτική μας περιφέρεια

Τετάρτη24Ιούνιος2020

Η εορτή του «Ἄξιον Ἐστί» στην Mητροπολιτική μας περιφέρεια

   Επί τη μνήμη της «Συνάξεως τοῦ Ἀρχαγγέλου Γαβριὴλ ἐν τῷ Ἄδειν», όπου ο Αρχάγγελος δίδαξε τον θεομητορικό ύμνο "Ἄξιον Ἐστί" σε κάποιον αγιορείτη Μοναχό, πανηγύρισε το Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας «Ἄξιον Ἐστί» στην Παιανία.

   Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Εσπερινό, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκφώνησε εόρτιο λόγο αναφερόμενος στη διαβεβαίωση του Κυρίου «μακάριοι οἱ ἀκούοντες τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ καὶ φυλάσσοντες αὐτόν» (Λουκ. ΙΑ' 28). Συγκεκριμένα, ο Θεός έδωσε τις δύο μεγάλες εντολές του Νόμου· να αγαπάμε τον Θεό και τον πλησίον με όλη μας την καρδιά. Όσοι βρίσκονται στον χώρο της Εκκλησίας το γνωρίζουν καλά αυτό. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα πολλοί “λεγόμενοι Χριστιανοί” που είναι παιδιόθεν στους κόλπους της Εκκλησίας να ζουν μόνο για το θεαθήναι τοις ανθρώποις αδιαφορώντας πλήρως για τις δύο κυριακές εντολές. Οι άνθρωποι εκείνοι οργίζονται κατά του αδελφού τους, τον κακολογούν και μεριμνούν συνεχώς να εξωθούν την κακία από τον εσώψυχο κόσμο τους. Σε όλη αυτή την σύγχυση φυγαδεύεται η ευλογία του Θεού και τελικά ο άνθρωπος γίνεται πολέμιος του εαυτού του. Απεναντίας, ο άνθρωπος που πραγματικά ζει για να ευαρεστεί τον Θεό, αποτελεί πηγή που αναβλύζει τον λόγο τον καλό, τον Ευαγγελικό λόγο της αγάπης. Εκείνος ο άνθρωπος είναι μακάριος, καθώς συνοδεύεται από τη Θεία Χάρη στη ζωή του. Στον άνθρωπο αυτόν πλεονάζει η απλότητα που τον βοηθάει να αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία και να χαίρεται -κατά Θεόν- την κάθε στιγμή της επίγειας ζωής, προχωρώντας με σταθερά βήματα προς την Ουράνια Βασιλεία. Δεν είναι δύσκολα  αυτά τα βιώματα τόνισε ο Σεβασμιώτατος, δύσκολο είναι να επιλέγουμε το δρόμο της κακίας. 

   Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε οι πρεσβείες της Μεγάλης Εγγυήτριας, της Κυράς Παναγιάς να συνοδεύουν τον καθένα, ώστε και εμείς να ζήσουμε μέσα στην Αναστάσιμη χαρά που πλημμύρισε την Θεοτόκο, όταν με τις άλλες μυροφόρες συνάντησε Αναστάντα τον Υιό και Θεό της.

Από τον Εσπερινό

1

2

3

4

Από τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία 

5 

8

7

9

10

   Αντιστοίχως πανηγύρισε το Ιερό Ησυχαστήριο στη Σταμάτα Αττικής, όπου στον Εσπερινό και τον Όρθρο της εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

Screenshot 2020 06 27 at 1.32.03 PM

Screenshot 2020 06 27 at 1.31.14 PM

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes