2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή των Αγίων Πάντων στο Πυρί Θηβών

Κυριακή14Ιούνιος2020

Η εορτή των Αγίων Πάντων στο Πυρί Θηβών

   Ως απόρροια του ιερού χρέους απέναντι στο θεοσύλλεκτο σύνταγμα των Αγίων, τιμήθηκε και φέτος η λαμπρή πανήγυρη Πάντων των Αγίων στον ομώνυμο Ιερό Ναό Πυρίου Θηβών.

   Στον Μεγάλο Εσπερινό που τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από κληρικούς. Προ της απολύσεως του Εσπερινού λιτανεύθηκε με την δέουσα ευλάβεια η εικόνα των Αγίων Πάντων συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θηβαίων, ιεροπαίδες, νέες ενδεδυμένες με τοπικές φορεσιές. 

IMG 3866

IMG 3861

IMG 3862

IMG 3863

IMG 9669

IMG 9691

IMG 9692

IMG 9700

IMG 9709

IMG 9714

IMG 9726

IMG 9728

IMG 3864

IMG 3865

IMG 9733

IMG 9740

   Ανήμερα της εορτής, ο Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία περιστοιχούμενος από τον δραστήριο εφημέριο του Ναού, αιδεσιμώτατο π. Στυλιανό Κομνηνό και τους Διακόνους.

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον παράγοντα που οδήγησε τους ανθρώπους στην αγιότητα· την καρδιακή πίστη στην Ανάσταση του Χριστού. Η απόφασή τους να μείνουν ακλόνητοι στο μαρτύριο δεν οφειλόταν σε ανόητο πείσμα, αλλά στη βαθιά τους πεποίθηση ότι ο θάνατος καταργήθηκε από τον Ζωοδότη Χριστό. Οι Άγιοι κατάφεραν να υπομείνουν κάθε θλίψη και στενοχώρια, ακόμη και τον ίδιο τον θάνατο για τον γλυκύ Ιησού, κινούμενοι από την έντονη επιθυμία τους να αρέσουν μόνο σε Εκείνον. Την επιθυμία αυτή εκδήλωναν με την ειλικρινή αγάπη τους προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Γνώριζαν οι Άγιοι ότι ως Χριστιανοί έπρεπε να συγχωρούν αυτούς που τους έβλαπταν και να καλλιεργούν μέσα τους την αγάπη, ώστε με την αναχώρηση τους από τα επίγεια, να συναντήσουν την ίδια την Αγάπη, το πρόσωπο του Θεού.

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ώστε όλοι να τιμήσουμε πρεπόντως, με τον τρόπο της ζωής μας, τους τιμωμένους Αγίους, για να τιμηθούμε με τις πολύτιμες πρεσβείες τους.

IMG 9760

IMG 9764

IMG 9778

IMG 9792

   Με το πέρας της ομιλίας, δραττόμενος της ευκαιρίας της πανηγύρεως και της παρουσίας του στη Θήβα, ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε την τιμητική διάκριση της Ιεράς Συνόδου προς τον μακαρίτη Κωνσταντίνο Τούτουζα, στον υιό του και Καθηγητή της Καρδιολογίας κ. Παύλο Τούτουζα. Συγκεκριμένα, κατόπιν εισηγήσεως του Ποιμενάρχου μας κατά την σεπτεμβριανή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου αποφασίσθηκε η οφειλόμενη απόδοση τιμής κατά τη συνοδική εκδήλωση της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον παλαιό αγωνιστή της πατρώας ευσεβείας κ. Κωνσταντίνο Τούτουζα και κτήτορα του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων. Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Τούτουζας, την περίοδο της ελλείψεως Αρχιερέως στην Εκκλησία μας μετά την κοίμηση του Αγίου πρώην Φλωρίνης Χρυσοστόμου, με αξιοσημείωτη ανιδιοτέλεια έγινε "ζητιάνος" προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το υπερατλαντικό ταξίδι του Μακαριστού π. Ακακίου Παππά στην Αμερική όπου έλαβε την Αρχιερωσύνη από τους Επισκόπους της Ρωσικής Διασποράς. Λόγω της αποχής των συγγενών του τιμωμένου από την συνοδική εκδήλωση της Ορθοδοξίας, εξαιτίας της εξάρσεως του κορωνοϊού, ο Σεβασμιώτατος επέλεξε τη σημερινή ημέρα ως την κατάλληλη της αποδόσεως του ταπεινού αλλά σημαντικού δείγματος ευγνωμοσύνης στον μακαριστό Κωνσταντίνο Τούτουζα για την προσφορά του.

IMG 9799

IMG 9804

   Τέλος, ο Ποιμενάρχης μας ανέγνωσε ευχή για όλους τους υποψηφίους νέους των ενοριών της Μητροπόλεώς μας, εν όψη της αυριανής έναρξης των Πανελληνίων εξετάσεων, με την ευχή να έχουν επιτυχία και να ευοδωθούν οι στόχοι του κάθε ενός.

IMG 9805

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes