2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στις Ερυθρές

Τετάρτη25Δεκέμβριος2019

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στις Ερυθρές

   Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου εορτάσθηκε σήμερα, μνήμη του μεγάλου Ιεράρχου και υπέρμαχου της Ά Οικουμενικής Συνόδου, Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος, στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό στις Ερυθρές Αττικής, σημερινό Κριεκούκι.

   Ο Επίσκοπός μας στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην απαράμιλλη δύναμη της πίστεως του Αγίου Σπυρίδωνος που σε συνδυασμό με την σεμνότητα και το ανεπιτήδευτο του χαρακτήρα του, τον κατέστησε σε μια από τις σπουδαιότερες φυσιογνωμίες της Χριστιανοσύνης. Η Χάρις του Αγίου Πνεύματος είπε ο Σεβασμιώτατος, φωλιάζει, αναπαύεται και κατοικοεδρεύει στις καθαρές, καταδεκτικές, απλές και με σαφή τα συναισθήματα και τις προθέσεις ψυχές, κι όχι στους σύνθετους και γεμάτους συμπλέγματα και εγωιστικούς προβληματισμούς χαρακτήρες. Προσωποποιημένο παράδειγμα και απόδειξη του γεγονότος αυτού, αποτελεί ο απλός και συνάμα μεγάλος θαυματουργός αυτός Άγιος της Εκκλησίας μας. 

1 

IMG 0171

IMG 0172

IMG 1712

IMG 0178

IMG 0179

IMG 0173 2

IMG 0174

IMG 0176

12

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes