Ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

.

Κυριακή16Ιούνιος2019

Ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

   Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λιβαδειάς βρέθηκε απόψε, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος και προεξήρχε στην επακολουθήσασα λιτανεία της ανθοστόλιστης Ιεράς Εικόνος, με τη συμμετοχή Κληρικών, του δραστήριου εφημερίου π. Ευάγγελου Βελέντζα, νέων ενδεδυμένων με τοπικές φορεσιές και ευσεβών Βοιωτών.

   Ακολούθησε η ευλόγηση των άρτων, και ακολούθως ο Επίσκοπός μας μετέφερε στο εκκλησίασμα το μήνυμα της σημερινής εορτής. Η έλευση του Παρακλήτου πλημμύρισε τους έως τότε φοβισμένους Αποστόλους με την Θεία επιβεβαίωση που χρειάζονταν, για να πειστούν, ότι ο Αναστάς Χριστός θα τους ενισχύει στο κήρυγμά τους έως της συντελείας του αιώνος. Τότε, με θάρρος έτρεξαν σε όλα τα έθνη για να μεταδώσουν την καινή πίστη, την χαρμόσυνη αγγελία της σωτηρίας.

   Όπως τότε οι Απόστολοι, έτσι και εμείς σήμερα, έχουμε τη δυνατότητα να αναθεωρήσουμε τη ζωή μας και να βρούμε την ελπίδα που χρειαζόμαστε. Η αλλαγή στην προσωπική μας κατάσταση, στην οικογένεια, στον τόπο και στο Έθνος μας δύναται να γίνει, εφόσον στη ζωή είναι κυρίαρχος Αυτός, ο Παράκλητος, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

]]1A

1B

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26