Η 17η τακτική Αιμοδοσία της Μητροπόλεως την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας

.

Κυριακή19Μαϊος2019

Η 17η τακτική Αιμοδοσία της Μητροπόλεως την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας

   Συμβολικά επελέγη η 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας, για τη διοργάνωση και υλοποίηση, με την ευχή του Σεβασμιωτάτου μας κ. Χρυσοστόμου, της 17ης τακτικής Αιμοδοσίας της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας. Το ποίμνιο της Εκκλησίας μας, πιστό στο φιλανθρωπικό του καθήκον, απέδωσε φόρο τιμής με το ίδιο του το αίμα. Η αιμοδοσία αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης, προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, αισθήματα καταγεγραμμένα στον γενετικό κώδικα των Ελλήνων και ειδικά των Ελλήνων του Πόντου, των απογόνων του Γένους που λίγο έλειψε να εξοντωθεί από το απάνθρωπο έγκλημα των Νεότουρκων.  

   Η αιμοδοσία έλαβε χώρα, όπως πάντα, στην παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Άνω Φούσα Ασπροπύργου, όπου ειδικό κλιμάκιο ιατρών από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» παρευρίσκετο κατά το διάστημα από τις 09.00 έως τις 14.00.

   Ο Επίσκοπός μας, που επισκέφθηκε την αίθουσα της αιμοδοσίας για να ευλογήσει την ενέργεια, ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες, καθώς και τα μέλη της συντονιστικής ομάδας της Μητροπόλεως.

7

1

2

3

4