2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ετήσιο Μνημόσυνο Ευάγγελου Τούτουζα

Σάββατο18Μαϊος2019

Ετήσιο Μνημόσυνο Ευάγγελου Τούτουζα

   Στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στη Θήβα τελέσθηκε το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Ιεροψάλτου, Ευάγγελου Τούτουζα, από τον Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

   Ο εκλιπών, γεννημένος 15 Απριλίου του 1928 στη Θήβα, γιος του Κωνσταντίνου και της Αλεξάνδρας Τούτουζα, μεγάλωσε με αρχές χριστιανικές, ήθος και εντιμότητα, γνωρίζοντας από τη νηπιακή του ηλικία την αγροτική ζωή. Το 1943 χειροθετήθηκε Αναγνώστης από τον τότε Επίσκοπο Διαυλείας, Πολύκαρπο Λιώση, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους Θηβών. Το 1960 νυμφεύθηκε τη Σοφία Παππαδά με την οποία, από κοινού, υπηρέτησαν και διακόνησαν ανιδιοτελώς την ενορία της Ευαγγελίστριας ως το τέλος της ζωής τους.  Ο Ευάγγελος Τούτουζας, διετέλεσε Ιεροψάλτης από νεαρή ηλικία και αναδείχθηκε σε σημαντικό στέλεχος της ενορίας· τη δε διακονία της ψαλτικής, έπαψε έναν μόλις ένα χρόνο πριν τη, κοίμησή του (5-5-2018). Αρχοντικός, σεμνός, γνωρίζοντας διακριτικά τις μουσικές του ικανότητες, έδινε πάντα προτεραιότητα στους φιλοξενούμενους Ιεροψάλτες. Υπήρξε πρωτεργάτης στην αποπεράτωση των Ιερών Ναών Αγίων Πάντων και Ευαγγελίστριας Θηβών, Αγίου Σώζοντος στη λίμνη της Υλίκης, καθώς και της Ιεράς Μονής Οσίου Νικήτα του εκ Θηβών. Άψογος συνεργάτης, με σεβασμό σε όλους τους Ιερείς που εφημέρευσαν στους Ναούς της Ευαγγελίστριας και των Αγίων Πάντων. Ευχόμαστε, η ψυχή του να καταταγεί στη κατάσταση  των «δικαίων» και η μνήμη του να είναι αιωνία.

1

2

3

   Ο Μητροπολίτης μας γνωρίζονταν και συνδέετο μετά του μακαριστού Ευαγγέλου από το 1989, όταν ως νέος Κληρικός εφημέρευσε στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, γνωριμία και σχέση μέσα από την οποία αποκόμισε δυνατά πνευματικά εφόδια, καθοριστικά για την έως σήμερα πορεία του.

5

4

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes