2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Ακολουθία του Νυμφίου, ο Όρθρος της Μ. Δευτέρας στον Καθεδρικό

Κυριακή21Απρίλιος2019

Η Ακολουθία του Νυμφίου, ο Όρθρος της Μ. Δευτέρας στον Καθεδρικό

   Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών χοροστάτησε απόψε, στον Όρθρο της Μεγάλης Δευτέρας, ο Σεβασμιώτατος Τορόντο κ. Μωυσής, στην κατανυκτική Ακολουθία του Νυμφίου.

   Με το πέρας της Ακολουθίας, ο Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στη διαφοροποίηση του τυπικού των Ακολουθιών των Αγίων Ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος, όπως έχει καθιερωθεί στις ενορίες, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πιστοί. Συνέχισε σε τόνο συμβουλευτικό, μιλώντας για τις θείες δωρεές που λάβαμε και αδιακόπως λαμβάνουμε από τον Χριστό και την πορεία του προς τον Σταυρό, την Αγάπη, τη Συγχωρητικότητα και την Ταπείνωση. Ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στα ψαλλόμενα που αναδεικνύουν το μεγαλείο της Ταπεινώσεως τόσο από τους λόγους του σοφού Σολομώντα, όσο και του Δαυίδ.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

11

12

13

14

15

16

17

18

19

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes