2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ε' Κυριακή των Νηστειών στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Ασπροπύργου

Κυριακή14Απρίλιος2019

Ε' Κυριακή των Νηστειών στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Ασπροπύργου

   Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή Ε' των Νηστειών, η οποία είναι αφιερωμένη στο υπόδειγμα της μετανοίας και της ασκήσεως, την Οσία Μαρία την Αιγυπτία.

   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπος μας αναφέρθηκε αρχικά στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας. Ο Χριστός προοικονόμησε στους μαθητές του τα περί του Πάθους και της Ζωηφόρου Αναστάσεως, ενώ ύστερα Τον πλησίασαν οι αυτάδελφοι Απόστολοι Ιάκωβος και Ιωάννης, ζητώντας περίοπτη θέση στην Βασιλεία Του. Ο Κύριος, όμως, τους δίδαξε ότι εκείνος που επιθυμεί τα πνευματικά πρωτεία στη Βασιλεία του Θεού οφείλει να διακονεί τους πάντες, όπως άλλωστε έπραττε και ο Ίδιος , ο Οποίος «οὐκ ἦλθε διακονῆθηναι, ἀλλά διακονῆσαι, και δοῦναι την ψυχήν αὐτοῦ λύτρον ἀντί πολλῶν».

   Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μνήμη της εορταζόμενης Αγίας. Η Μαρία, ανέφερε χαρακτηριστικά, ανάλωσε τα παιδικά και νεανικά της χρόνια στην ασωτία. Όταν όμως θέλησε να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό στα Ιεροσόλυμα, ένα αόρατο χέρι την απέτρεπε από την είσοδο της στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Τότε, συναισθανόμενη την αμαρτωλότητά της, ζήτησε το Έλεος του Θεού και κατόρθωσε να προσκυνήσει. Έκτοτε, αφού εξομολογήθηκε, κατέφυγε στην έρημο όπου και απομονώθηκε. Εκεί, έζησε με αξιοθαύμαστη άσκηση για 40 και πλέον χρόνια και αξιώθηκε αφθάρτων στεφάνων από τον Κύριό μας.

   Κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης μας εξέφρασε ευχές στο εκκλησίασμα για Καλό Πάσχα.

1

2

3

4

5

6

7

8

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes