2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή της Χαναναίας στον Ταξιάρχη Ασπροπύργου

Κυριακή10Φεβρουάριος2019

Κυριακή της Χαναναίας στον Ταξιάρχη Ασπροπύργου

   Στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Ασπροπύργου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή της Χαναναίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος.

   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην ταπείνωση που διέκρινε την γυναίκα της παραβολής, η οποία επιθυμώντας την θεραπεία της κόρης της προσέτρεξε με πίστη στον Χριστό. Η Χαναναία δέχτηκε καλοπροαίρετα το ταπεινωτικό σχόλιο του Κυρίου, ο Οποίος ήθελε να δείξει στους μαθητές Του τον καλό εσώψυχο κόσμο της. Ο καθένας κρύβει μέσα του έναν καλό εσώψυχο κόσμο, είπε ο Σεβασμιώτατος. Αν την καλωσύνη αυτή, την μεταφέρουμε προς τα έξω, τότε η κοινωνία θα μεταμορφωθεί εν Χριστώ.

   Ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία με τίτλο «Εθνική Παιδεία» που αφορά στα Κατηχητικά Σχολεία της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, σχετικά με την διδακτέα ύλη. Συγκεκριμένα, αρχής γενομένης τη σημερινή Κυριακή, ένας νέος κύκλος μαθημάτων -συμπληρωματικών στην καθιερωμένη θρησκευτικού περιεχομένου ύλη- ξεκινά, με θεματολογία την ιστορία του Ελληνορθόδοξου Έθνους μας. Τόσο στο Μεγάλο, όσο και στο Μέσο Κατηχητικό των ενοριών της Μητροπόλεως, αναφορά θα γίνεται και στα σημαντικότερα (επιλεγμένα) σημεία της ιστορίας μας. Τη φετινή χρονιά -δεδομένης της επιτακτικής ανάγκης- θα παρουσιαστεί σύντομα και περιεκτικά η ιστορία της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων ως σήμερα. Την επόμενη σχολική/κατηχητική χρονιά (2019-2020) η πρωτοβουλία της Μητροπόλεώς μας θα εφαρμοστεί με νέο εκπαιδευτικό υλικό.

IMG 2158

IMG 2176

IMG 2180

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes