2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου

Πέμπτη07Φεβρουάριος2019

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου

   Την πόλη της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος και συγκεκριμένα τον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών, για να ευχηθεί εκ του σύνεγγυς στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριο για την ονομαστική του εορτή.

   Σε άκρως κατανυκτική ατμόσφαιρα, υπό τους ύμνους των καλλίφωνων Ιεροψαλτών, τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες. Στον Μεγάλο Εσπερινό χοροστάτησε ο οικείος Ιεράρχης, συγχοροστατούντος του Ποιμενάρχου μας με τη συμμετοχή πλειάδος κληρικών. Σε ανάλογη ατμόσφαιρα τελέστηκαν ο Όρθρος και η Τρισαρχερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του επιχώριου Μητροπολίτου Σεβ. κ. Γρηγορίου με συλλειτουργούς τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Φώτιο, Ιερείς και Διακόνους.

   Τον Θείο λόγο στον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία κήρυξε ο Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, αναφερόμενος τόσο στη ζωή του Αγίου Γρηγορίου, όσο και στο Ποιμαντικό έργο του. Δεν παρέλειψε ωστόσο να επισημάνει πως, κάποιοι δεν είχαν καταλάβει το έργο του Αγίου, προκαλώντας του δυσκολίες και δημιουργώντας προβλήματα στη ζωή της Εκκλησίας. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει το έργο της Εκκλησίας, δημιουργούν προβλήματα και λειτουργούν ανασταλτικά στο έργο των Αρχιερέων, εμποδίζοντας έτσι την πνευματική πρόοδο της Εκκλησίας και της Πατρίδος! Σημαντική ήταν η αναφορά του Ποιμενάρχου μας στη σύγχρονη οικογένεια και στις αρχές που οφείλουν να δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους. Την εποχή του Αγίου Γρηγορίου, είπε, μιλούσαμε για Αγίες οικογένειες και για γονείς που οδηγούσαν τα παιδιά τους στη θέωση της ψυχής. Σε αντίθεση με εκείνους, οι σημερινοί γονείς, Χριστιανοί του τύπου και της βιτρίνας, απέχουν πολύ, τόσο αυτοί όσο και τα έργα τους, από το «άγιο παράδειγμα» που οφείλουν να δείχνουν προς τα παιδιά τους. Αποτέλεσμα της θλιβερής αυτής πραγματικότητας αποτελούν οι δυσάρεστες συνέπειες στην χωρίς Χριστό πορεία της ζωής τους. 

   Τέλος, ο Ποιμενάρχης μας έδωσε ευχές στον εορτάζοντα Σεβ. κ. Γρηγόριο, ευχόμενος να μιμηθεί τις αρετές του Αγίου, αλλά να μη μιμηθεί την φυγή του, μια φυγή που προκλήθηκε από εκείνους που αδυνατούσαν να κατανοήσουν το έργο και την προσωπικότητά του. 

   Ο Οικείος Ιεράρχης ευχαρίστησε επιλογίζοντας τους Αρχιερείς, τον Ιερό κλήρο, τις Μοναστικές αντιπροσωπείες και τον πιστό λαό για την φανερή και αφανή αγάπη τους.

Από τον Εσπερινό 

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία 

15

16

17

18

19

21

22

23

24

25

26

27

28

29

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes