2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

«Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά...»

Κυριακή20Ιανουάριος2019

«Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά...»

   Στα πρόθυρα της μεγάλης αυτής προδοσίας, ο Ελληνικός λαός συσπειρώθηκε δυναμικά. Ούτε η φτώχεια, ούτε η ανέχεια, ούτε η ανεργία, ούτε η δυσβάστακτη φορολογία, ούτε η «εξορία», ούτε η πτώση του βιοτικού επιπέδου που τα τελευταία χρόνια βιώνει ο Ελληνικός λαός, ενόχλησαν τόσο, όσο η προδοσία της πατρίδας. Κάποιοι νόμιζαν πως με την πάταξη του φρονήματος, του ψυχικού σθένους, της αντοχής του Έλληνα, αυτός θα παρέδιδε. Έσφαλαν. Προφανώς οι υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών έχουν λησμονήσει τον ταυτισμένο με την ύπαρξή μας ύμνο που μεταξύ άλλων, λέει πως το ελεύθερο φρόνημα, το ύψιστο αυτό Θείο δώρο, είναι και θα είναι βγαλμένο από τα κόκκαλα των Ελλήνων, τα ιερά.

   Στο σημερινό, πατριωτικό, των Ελλήνων συναπάντημα, αποδείχθηκε πως το Έθνος τούτο, με τη βοήθεια του Θεού, ακόμη υφίσταται, ενωμένο και ικανό να διεκδικήσει ό,τι του ανήκει.

   Η Μακεδονία έγινε για εμάς, τους νεοέλληνες, τους σύγχρονους πολίτες αυτής της χώρας, λόγος για να νιώσουμε λίγο από το αίσθημα, ελάχιστη από την κινητροποιό εκείνη δύναμη των προγόνων μας, που αψηφώντας το κόστος και τις συνθήκες, αγωνίζονταν για τα πάτρια. 

   Στο πανελλήνιο συλλαλητήριο των εκατοντάδων χιλιάδων  συμπατριωτών μας, το παρόν έδωσαν ο Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας μας Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Καλλίνικος συνοδευόμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, τον Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, τον Δημητριάδος κ. Φώτιο και τον Αμερικής κ. Δημήτριο, καθώς και άλλους κληρικούς. Σταθερά δυναμική ήταν η παρουσία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Σύσσωμοι, κληρικοί και ποίμνιο από τις ενορίες Αττικής και Βοιωτίας μεταφέρθηκαν με πούλμαν ομαδικά, στο χώρο της συγκέντρωσης, με σκοπό να εκφράσουν την εθνική τους συνείδηση που επιτάσσει τη σφοδρή αντίσταση σε οιαδήποτε προδοτική ενέργεια σε βάρος της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας. Θλιβερό ήταν το γεγονός που οι ίδιοι οι εφημέριοι με τους ενορίτες τους -ανάμεσά τους και παιδιά- βίωσαν, εκεί στον τόπο της ειρηνικής αυτής εκδήλωσης, όταν με δακρυγόνα η «ελληνική» αστυνομία επιτέθηκε στον συγκεντρωμένο λαό, προκειμένου να καταστείλει με τον βάναυσο αυτό τρόπο, τη δίκαιη εθνική διαμαρτυρία.   

 DSC0147

 DSC0184

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

IMG 5061

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes