2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στο Λουτουφί Βοιωτίας και στην Γκορυτσά Ασπροπύργου

Σάββατο08Δεκέμβριος2018

Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στο Λουτουφί Βοιωτίας και στην Γκορυτσά Ασπροπύργου

   Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου.

   Παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Λουτουφίου Βοιωτίας, όπου προΐσταται ο Γέροντας, Αρχιμανδρίτης π. Ευθήμιος.

   Με το πέρας του Εσπερινού ο Επίσκοπός μας εκφώνησε εόρτια ομιλία και ακολούθησε Λιτανεία της ευπρεπισμένης Εικόνος της Αγίας Αικατερίνης στον προαύλιο χώρο της Μονής, ενώ στη συνέχεια η φιλόξενη αδελφότητα παρέθεσε πλούσια τράπεζα για τους πανηγυριστές.

   Ανήμερα τελέσθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Γέροντος της Μονής, Αρχιμανδρίτου π. Ευθυμίου.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

   Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γκορυτσάς Ασπροπύργου.

   Ο Επίσκοπός μας στις ομιλίες του, αναφέρθηκε στην Αγάπη και την Αγνότητα, αρετές που αποτελούσαν βίωμα της Πανσόφου Αικατερίνης.

   Είναι εύκολο να γίνεται λόγος για την Αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον, πολύ δύσκολο ωστόσο είναι να την αισθάνεται κάποιος ουσιαστικά. Αν διακατεχόμαστε από αυτό το συναίσθημα, είναι αναμφισβήτητο ότι δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στον εχθρό μας, δεν θα αρπάξουμε αυτά που δε μας ανήκουν, δεν θα ανταποδώσουμε στη κακότητα. Διότι τότε θα έχουμε ως προοπτική της ζωής μας μόνο την ένωσή μας με τον Θεό. Αυτή η Αγάπη ήταν που έδωσε το θάρρος στην νεαρή, πάνσοφη και πάγκαλη Αικατερίνη να θυσιάσει την ζωή της προς Δόξαν Εκείνου.

   Η Αγνότητα, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, αποτελεί υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο. Η διατήρηση της Παρθενίας δεν είναι σκοπός μόνο για τους υποψηφίους Μοναχούς. Ο κάθε Χριστιανός οφείλει να διατηρεί την Παρθενία του μέχρι να ευλογηθεί από την Εκκλησία με το Μυστήριο του Γάμου. Η Αγία Αικατερίνη τα γνώριζε αυτά. Δεν επιθύμησε κανένα σύζυγο παρά μόνον εκείνον ο οποίος θα ανταποκρινόταν στην σοφία της. Τελικά, βρήκε εκείνον που ζητούσε στο πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού, ο Οποίος μάλιστα εμφανισθείς ενώπιον της, της δώρισε ένα δαχτυλίδι.

   Εάν ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Αγίας Αικατερίνης, τότε ο κόσμος θα λυτρωθεί από τη χυδαιότητα και την ανομία που επικρατούν στις ημέρες μας, τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την ψυχή και τον τόπο μας.

1

2

IMG 2323

4

5

6

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes