2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Θ’ Κυριακή Λουκά στην Υπαπαντή Μαρκοπούλου

Κυριακή02Δεκέμβριος2018

Θ’ Κυριακή Λουκά στην Υπαπαντή Μαρκοπούλου

   Στον Ιερό Ναό Υπαπαντής Μαρκοπούλου λειτούργησε σήμερα, Θ’ Κυριακή Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος με συλλειτουργούς του τον εφημέριο του Ναού π. Λεωνίδα Πίττο και τον Διάκονο π. Αγάπιο.

   Ο Επίσκοπός μας, κατά την ομιλία του, ερμήνευσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας. Η παραβολή του άφρονος πλούσιου, είπε, αναφέρεται σε έναν από τους μεγαλύτερους πειρασμούς, σε μία  θλιβερή και αξιολύπητη για τον άνθρωπο κατάσταση, την πλεονεξία. Η πλασματική αίσθηση ότι με τον πλούτο και την αφθονία της ύλης διασφαλίζουμε την ευτυχία και την ευημερία, έχει γίνει, ειδικά στις μέρες μας, «αρχή» πάνω στην οποία βασίζουμε τη ζωή μας. 

   Η ακατανόητη, για τον υγιή νου, συνθήκη της πλεονεξίας στην οποία συχνά υπεισέρχεται ο άνθρωπος, δεν αφορά μόνον τους έχοντας και τους πλουσίους, αυτούς που διαχειρίζονται τεράστιες περιουσίες με την πεποίθηση ότι θα ζήσουν αιώνια, λησμονώντας την ματαιότητα του κόσμου τούτου. Η ολέθρια, για τον Χριστιανό, αυτή κατάσταση, χαρακτηρίζει συχνά και τους φτωχούς, αυτούς που ακόμη και τα λίγα, τα ανάγουν σε πανάκεια και αυτοσκοπό της ζωής τους. 

   Είναι σημαντικό, είπε ο Επίσκοπός μας, να λυτρωθούμε από μανίες όπως αυτή της πλεονεξίας, να ελευθερωθούμε, να επιτρέψουμε επιτέλους στον Κύριό μας να γίνει η πανάκεια και ο Κυρίαρχος στη ζωή μας. Όταν αυτό επιτευχθεί, τότε θα αντιληφθούμε τον πραγματικό πλούτο, θα αισθανθούμε τα «αγαθά» εκείνα που θα αποτελέσουν την μόνιμη και παντοτινή περιουσία μας. Τότε και μόνον τότε, είπε, δεν θα πεθάνουμε όταν πεθάνουμε. Ο αληθινός Χριστιανός δεν είναι άπληστος, δεν είναι ατομιστής· είναι καλός διαχειριστής, δοτικός, απλόχερος και γι’ αυτό αθάνατος, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας.

1

3

4

5

6

7

9

10

12

13

14

15

IMG 1261 2

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes