2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Μηνά στα Βίλια και την Ανθούσα

Σάββατο24Νοέμβριος2018

Η εορτή του Αγίου Μηνά στα Βίλια και την Ανθούσα

   Με κατάνυξη και εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε η μνήμη του λαοφιλούς Μεγαλομάρτυρος, Αγίου Μηνά, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Βίλια Αττικής. Στον Αρχιερατικό Εσπερινό, όπου και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνος του Αγίου με συμμετοχή πλειάδος κληρικών,της Δημάρχου Μάνδρας - Ειδυλλίας κ. Ιωάννας Κριεκούκη, εκπροσώπου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, των τριών πρώην Δημάρχων της περιοχής, Δημοτικών Συμβούλων και βέβαια πλήθους πιστών.

   Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Επίσκοπός μας, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο πανηγυρίζον Καθολικό της ομώνυμης Ιεράς Μονής Ανθούσας.

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος, ανέφερε ότι πολλοί Χριστιανοί θεωρούν τον Παράδεισο δεδομένο. Ωστόσο, η είσοδος στη Βασιλεία των Ουρανών επιτυγχάνεται κατόπιν σκληρού, πλην όμως, ευλογημένου αγώνα. Ο Άγιος Μηνάς υποβλήθηκε σε σκληρά βασανιστήρια, ύστερα από την εκούσια και απολύτως συνειδητή προσωπική απόφασή του να μαρτυρήσει για την πίστη του. Μόνος του προσήλθε ενώπιον των ειδωλολατρών, όταν ετοίμαζαν θυσία και ομολόγησε τον Αληθινό Θεό. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Άγιο στο φρικτό εκείνο μαρτύριο που του χάρισε τον αμαράντινο στέφανο. Έτσι κι εμείς, προκειμένου να λάβουμε τα βραβεία της νίκης κατά του θανάτου, οφείλουμε να επιδείξουμε -συνειδητά και με επίγνωση- χαρίσματα που διέκριναν τον τιμώμενο Άγιο, όπως αγωνιστικό φρόνημα, ταπείνωση, αυταπάρνηση και υπομονή. Κλείνοντας, ο Επίσκοπός μας ευχήθηκε η πρεσβεία του λαοφιλούς Αγίου Μηνά να συνοδεύει αφενός όλους εμάς στην προσπάθειά μας να αγωνιστούμε για τη σωτηρία της ψυχής μας, αφετέρου την Πατρίδα μας, ώστε να καταφέρει να αντισταθεί στην φθορά των χαλεπών καιρών που διανύουμε και σύντομα να ανακάμψει.

Από τον Εσπερινό στα Βίλια 

1

2

3

4

5

6

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στην Ανθούσα   

IMG 1747

IMG 1769

IMG 1767

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes