2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Αγιασμός στον Ποντιακό Σύλλογο «Καπετάν Ευκλείδης»

Κυριακή11Νοέμβριος2018

Αγιασμός στον Ποντιακό Σύλλογο «Καπετάν Ευκλείδης»

   Αγιασμό στον Ποντιακό Σύλλογο «Καπετάν Ευκλείδης» στις Αχαρνές, τέλεσε απόψε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος. Στο τέλος της Ακολουθίας και  αφορμής δοθείσης από το άκρως οικογενειακό και φιλόξενο κλίμα που διαμορφώθηκε, ο Επίσκοπός μας, απευθυνόμενος στα παιδιά και τη Διοίκηση του Συλλόγου, μίλησε για τις δυσκολίες των καιρών δίνοντας πνευματικές, πατρικές συμβουλές. Προέτρεψε δε, τους νέους του Συλλόγου που παρευρέθηκαν στον Αγιασμό, να έχουν στη ζωή και στις αποφάσεις τους οδηγό, καθοδηγητή και σύμβουλο τον Χριστό και τη διδασκαλία Του, καθώς και βάση σταθερή και αρχή, τις παραδόσεις της Εκκλησίας μας και των καταβολών μας.

   Ιδιαίτερη αναφορά, στο πλαίσιο της θερμής αυτής συνεστίασης, έκανε ο Επίσκοπός μας, και στην προστασία και μεσιτεία της Παναγίας μας, υπέρ του Έθνους των Ελλήνων. Η Παναγία μας, είπε, διαχρονικά, τόσο επί τουρκοκρατίας, όσο και κατά τον προηγούμενο αιώνα -στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου- επιτέλεσε αμέτρητα θαύματα. Τόνισε δε, πως δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η Παναγία, η προστάτιδα και μεσίτριά μας, δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ και ενθάρρυνε τα παιδιά να μην πτοούνται, αλλά να έχουν δύναμη και πίστη σε όποια πρόκληση και δυσκολία κι αν συναντήσουν στη ζωή.

   Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, το πολίτευμα, τις τέχνες, τα γράμματα, τις επιστήμες και για την καθοριστική συμβολή τους στην ανάπτυξη και εξέλιξη της ζωής του ανθρώπου. Με την αναφορά του αυτή έκανε σαφές ότι, είτε κάποιοι το αγνοούν, είτε σε κάποιους δεν αρέσει, είμαστε Απόγονοι του Ομήρου, του Θουκυδίδη, του Θεμιστοκλή, του Αριστοτέλη, του Αλεξάνδρου και αμέτρητων άλλων οι οποίοι «στερέωσαν» τον πολιτισμό αυτού του πλανήτη.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes